Херсон °C

На території Білозерського району працюють ветеринарно-поліцейські пости

Новости » Здоровье
0
У зв’язку з карантином на захворювання африканської чуми свиней (АЧС) на території Білозерського району в селах Кізомис та Надеждівка створені дві зони захисту та два цілодобові ветеринарно-поліцейські пости. Про це повідомляє у Фейсбук виконавчий комітет Музиківської громади.
В умовах карантину заборонено:
1. Ввезення на територію епізоотичного осередку та вивезення за його межі тварин усіх видів, у тому числі птиці, а також продуктів сировини тваринного походження, які можуть містити збудник АЧС.
2. Вивезення з території епізоотичного осередку продуктів рослинництва, кормів, інших вантажів та вхід в неблагополучне господарство сторонніх осіб, в’їзд транспорту, перегрупування поголів’я свиней господарства.
3. Торгівля тваринами і продуктами тваринного походження на ринках та в інших не встановлених для цього місцях (у господарствах, населених пунктах), проведення сільськогосподарських ярмарків, виставок, (аукціонів) та громадських заходів, пов’язаних зі скупченням людей та тварин.
4. Лікування хворих та підозрілих на це захворювання свиней.
Африканська чума свиней - це вірусне захворювання. Його небезпека у тому, що у 98 -100% хвороба призводить до смерті тварин. Захворювання не піддається лікуванню, а худобу, яка вижила все одно потрібно знищувати. 
Як убезпечитися споживачам?
1. Купувати м'ясо та м’ясні продукти тільки з наявними сертифікатами якості.
2. Піддавати м'ясо належній термічній обробці ( вірус гине від температури вище 37° С).
Всім мешканцям Музиківської ОТГ пропонуємо у найближчий час зареєструвати своє поголів’я свиней у погосподарські книги сільської ради. Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2012 року № 1003 за вилучені тварини (свині) з метою їх знищення або забою при ліквідації особливо небезпечних (карантинних) хвороб, матеріальні збитки будуть відшкодуватися тільки за зареєстроване поголів’я.
Шановні мешканці ОТГ! Якщо ваші тварини почали хворіти, терміново звертайтеся до управління Держпродспоживслужби за тел. 3-34-92 або до сільської ради.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: