Херсон °C

У Генічеському районі зареєстрували 200 осіб, інфікованих ВІЛ

Новости » Здоровье
0
25 вересня в Департаменті охорони здоров’я обласної державної адміністрації відбулося планове засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу. Про це йдеться на сайті Департаменту.
На порядок денний було винесено 3 основних питання: про хід виконання обласної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки та заходів протидії захворюванню на туберкульоз Високопільською, Верхньорогачицькою, Генічеською та Каланчацькою РДА, про виконання рекомендацій обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу в Олешківському районі та щодо відкриття сайтів замісної підтримуючої терапії. Відкривала та вела засідання заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ліна Бондарева.
У районах проводиться активна робота, але залишаються проблемні питання, що потребують шляхів вирішення. У Високопільському районі в кабінеті «Довіра» не вистачає кадрів: відсутній лікар інфекціоніст, медична сестра працює на 0,25 ставки. У районі не налагоджена співпраця з неурядовими організаціями.
Представник Генічеського району звітував про вирішення проблеми, що заключалась в незручному розміщенні кабінету «Довіра»: ремонтні роботи закінчено, влаштовано окремий вхід до нього. Але фінансування на виконання програми недостатньо.
В Каланчацькому районі через ліквідацію районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді не проводиться профілактична робота. Також район не виділяє кошти на безкоштовні молочні суміші для дітей, народжених ВІЛ-інфікованими матерями.
Станом на 1 липня 2018 року на диспансерному обліку у Верхньорогачицькому районі перебувало 37 ВІЛ-інфікованих, у Високопільському 49 ВІЛ-інфікованих, у Каланчацькому – 47 осіб, а в Генічеському районі – 200 ВІЛ-інфікованих.
Наразі в області працює 8 сайтів замісної підтримуючої терапії. На виконання рекомендацій обласної ради з ТБ/ВІЛ в грудні 2017 року запрацював сайт ЗПТ в Голопристанському районі, а з травня 2018 року – в Генічеському. В подальшому планується розширення ЗПТ і відкриття сайтів у Білозерському і Бериславському районах.
Значну допомогу медичним працівникам у протидії ТБ/ВІЛ надають неурядові організації. Так, обласний благодійний фонд «Мангуст» відтепер працюватиме в Каланчацькому районі та візьме на себе частину профілактичної роботи.
Після обговорення усіх питань були сформовані рекомендації щодо усунення недоліків. Під кінець засідання обласної ради з ТБ/ВІЛ відбулася презентація неурядових організацій, які прагнуть стати її членами.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: