Херсон °C

Ризик поліомієліту зберігається

Новости » Здоровье
0

Три роки назад низький рівень охоплення щепленням в Україні призвів до виникнення спалаху поліомієліту в Закарпатській області. Після цього було проведено три раунди вакцинації проти поліомієліту, але колективного імунітету, що виникає при імунізації 95% дитячого населення, все ще не досягнуто.

24 жовтня – Всесвітній день боротьби з поліомієлітом. Про поліомієліт і не тільки говорили в Херсонській дитячій обласній клінічній лікарні на конференції «День педіатра».

«Наша країна входить в перелік країн з високим ризиком виникнення поліомієліту. Цього року жодна область не досягла рекомендованих 95% імунізації. 700 тис. дітей в Україні не мають жодного щеплення від поліомієліту, 400 тис. дітей – отримали тільки перше щеплення інактивованою поліомієлітною вакциною. Найнижчі показники імунізації від поліомієліту зафіксовано в Івано-Франківській, Тернопільській, Волинській, Дніпропетровській областях», - зазначила головний експерт з педіатрії Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Карчевич.

На Херсонщині 1126 дітей 2016 року народження і 1936 дітей 2017 року народження не отримали третього щеплення оральною поліомієлітною вакциною. Станом на 1 жовтня поточного року в області вакциновано дітей віком до одного року життя лише 40% дитячого населення (показник по Україні 47,9%). При цьому жодних проблем із забезпеченістю вакцинами або їх якістю немає, залишок по області інактивованої поліомієлітної вакцини складає понад 10,0 тис. доз та оральної поліомієлітної вакцини складає 8,0 тис. доз. Вказані вакцини європейського виробництва, сертифіковані і доступні.

Поліомієліт є важкою інфекційною хворобою, яка може привести до смерті, вражає нервову та дихальну систему, може викликати параліч і не лікується.

Єдиний захист – вакцинація!

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: