Херсон °C

Херсонщина входить в десятку областей з найбільшою захворюваністю на рак молочної залози

Новости » Здоровье
0

Херсонщина входить в десятку областей України з найбільшою захворюваністю на рак молочної залози. Ризик захворіти має одна жінка з восьми, він збільшується з віком. Щороку діагностується більше 400 нових випадків раку молочної залози у жінок і 2-5 випадків у чоловіків. Про це повідомляє прес-центр «МЕДИЦИНА» Херсонський обласний центр громадського здоров’я.

На перших стадіях захворювання жодних неприємних відчуттів немає, біль і загальні симптоми хвороби з’являються пізніше. Саме через відсутність болю кожна п’ята жінка з раком молочної залози звертається до лікаря запізно, уже із занедбаною стадією онкозахворювання. Кажуть, що пухлина не турбувала, що не було часу і коштів на турботу про себе. Проте лікування ранніх стадій раку значно простіше, ефективніше і дешевше; можна провести органозберігаючу операцію, і не втратити молочну залозу.

 

Рак молочної залози виліковний! Проте при виявленні захворювання на I стадії вилікуються повністю 95%, на II стадії – 80%, виявлення запущеного раку наIII-IV стадіях у 50% закінчується летально.

В усіх міських лікарнях Херсона, в обласному Центрі діагностики, обласному онкологічному диспансері, в містах Олешки, Генічеськ, Каховка, Гола Пристань є мамографи. Всього по області працюють 9 мамографічних апаратів.

Обласна державна адміністрація розробила карту, на якій знаком «+» позначено всі медзаклади, де є мамограф. Достатньо клікнути на значок і відкриється інформація про медзаклад, де вказана адреса, робочі години, сайт та телефон. Карта за посиланням:

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1S-RhsFvq-d9EnAcqQumMKGoGxTGh-oY6&ll=46.65507950941754%2C32.74858813906246&z=9

Для профілактикипояви раку молочної залози лікарі радять дотримуватися здорового способу життя, відмовитися від вживання алкоголю, від куріння, контролювати свою вагу, регулярно займатися фізичною активністю.

21 жовтня у Херсонському обласному онкологічному диспансері буде проведений День відкритих дверей. До закладу запрошуються жінки на огляд молочних залоз і консультацію лікаря-мамолога. Направлення не потрібне.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: