Херсон °C

На апаратах ШВЛ в лікарнях Херсонщини знаходяться 48 осіб

Новости » Здоровье
0
Сьогодні під час селекторної онлайн-наради щодо обговорення шляхів вирішення актуальних питань розвитку області за участю представників структурних підрозділів ОДА, керівників районів, тергромад та міст обласного значення, влада області озвучила стан справ із захворюваністю на коронавірусну хворобу.
За словами заступника голови Херсонської ОДА Миколи Якименка, ситуація по запобіганню поширенню на території області коронавірусної хвороби COVID-19 поки що тільки погіршується. Найбільше хворих саме в обласному центрі.
- У Херсонській громаді ситуація така із захворюваністю, що ми вже зараз маємо вводити повний локдаун, і запроваджувати перепустки. Ситуація з киснем загрозлива, і вона керується зараз виключно в робочому режимі, - зазначив Микола Якименко. – Прошу голів громад долучитися особисто до вирішення питань с киснем.
Про ситуацію в лікарнях розповіла в.о. керівника Департаменту здоров’я Херсонської ОДА Галина Кучер:
- Ситуація така - лікарі не справляються, не можуть подати вчасно інформацію про померлих та про тих, хто одужав. Зараз маємо померлих 11 осіб, але завтра у вівторок, я думаю, матимемо понад 30 померлих осіб. Найбільші показники по Херсону. З 20 вересня в області померло майже півтисячі осіб. Вже 73% ліжок в лікарнях області зараз зайняті. Якщо взяли тест і він позитивний, людину одразу відправляють додому. А треба на первинній ланці своєчасно обстежувати. Бо через три дні викликають швидку і людина в такому стані, що вже треба тільки госпіталізувати, а місць не вистачає в лікарнях. Наразі 48 осіб знаходяться на апаратах ШВЛ. Лікується вдома 14 тисяч осіб.
Нагадуємо, що Херсон та область знаходяться наразі в «червоній» зоні. Просимо всіх більш відповідально ставитись до свого здоров’я та здоров’я оточуючих і близьких, дотримуючись протиепідемічних заходів та рекомендацій МОЗ:
– ретельно мийте та дезінфікуйте руки;
– носіть захисну маску в громадських місцях;
– уникайте великого скупчення людей та дотримуйтеся соціальної дистанції.
ВАКЦИНУЙТЕСЬ! Будьте відповідальними та здоровими! Щеплення - єдиний вірний шлях до подолання коронавірусу.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: