Херсон °C

Последние новости

10:28
Слідчі поліції Херсонщини завершили розслідування щодо російського нацгвардійця-ката
10:25
Ворог спрямовує на Херсонщину авіабомби
10:11
До списку інвесторів британського стартапу Arkis доєднався Roosh Ventures
15:33
На окупованій Лівобережній Херсонщині проходить примусова мобілізація
14:22
Оголошено підозру «директору морпорту», який забезпечив вивіз зерна окупантами
11:58
російські війська атакували автівки з цивільними у Херсонській громаді
11:40
Сервіс Trustee Plus звітує про досягнення нового ступеню розвитку — 200 000 клієнтів
09:44
На Херсонщині через ворожі обстріли загинула людина, пʼятеро дістали поранення
09:38
Футболки с принтами – професійна друк в Одесі
13:04
Слідчі поліції Херсонщині повідомили про підозру в пособництві окупантам «голові сільради»
Больше новостей

Проєкт PATH підтримає Херсонщину в боротьбі з COVID-19

Новости » Здоровье
0
9 листопада в Департаменті здоров’я облдержадміністрації пройшла робоча зустріч керівників та фахівців сфери охорони здоров’я області з представниками міжнародної організації PATH. Досі організація займалася впровадженням проєкту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», який фінансується USAID. Наразі проєкт отримав додаткове фінансування для підтримки зусиль країни в реагуванні на поширення COVID-19. Подібні робочі наради вже проведено в 11 областях України. Про це повідомляє головний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич.
Під керівництвом в.о. директора Департаменту Галини Кучер учасники зустрічі разом з координатором та радником проєкту Богданою Щербак і Романом Родиною обговорили проблемні питання області у сфері протидії COVID-19, які проєкт може допомогти вирішити.
«Проект складається з трьох компонентів: підтримка зусиль на центральному рівні, на регіональному рівні та тренінг-аналітичний компонент. На регіональному рівні планується підтримка регіональних координаторів з вакцинації, вакцинальної кампанії, а також підтримка зусиль центрів контролю та профілактики захворювань у сфері реагування на COVID-19», — розповів Роман Родина, радник проєкту.
За словами регіонального координатора з вакцинації проти COVID-19 Тетяни Карчевич, проблеми з вакцинацією на Херсонщині існують в сільській місцевості, де немає медичних закладів, а сільська, селищна влада не хочуть комунікувати з населенням та організовувати підвіз населення до пунктів щеплення.
«Перебоїв із поставкою вакцини немає, ми щотижнево формуємо заявку на доставку. Найбільше в області використано вакцини Pfizer, на другому місці вакцина CoronaVac, на третьому — AstraZeneca. На жаль, ФОПи не комунікують з своїм населенням, а просто відсилають людей до центрів вакцинації. А довідки про протипоказання до вакцинації видають лікарі різних спеціальностей, тоді як це має робити лише сімейний лікар», — поділилася Тетяна Карчевич.
Декілька проблем, на які можна вплинути, виділив головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич: «Перша проблема — це організація самої вакцинації, утворення значних черг в пунктах щеплення; друга — антивакцинатори серед медичних працівників та осіб місцевого самоврядування, які більше турбуються про свій рейтинг, а не про збереження здоров’я населення. Третьою проблемою є складнощі з внесенням персональних даних про вакцинацію в електронну систему, через що не вдається підтягнути сертифікат про вакцинацію протягом 2-4 тижнів».
Було запропоновано організувати навчання голів ОТГ за участю провідних фахівців з імунізації (Федора Лапія, Катерини Булавінової). Також розглядалась можливість подовжити робочий час пункту масової вакцинації у ТРЦ «Фабрика», варіанти вирішення проблем із затримкою транспортування ПЦР-аналізів з віддалених районів області, відслідковування контактних осіб, відновлення роботи мобільної бригади із забору ПЦР тощо.
За результатами зустрічі буде сформований список проблемних питань регіону, який листом буде наданий координаторам проєкту.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: