Херсон °C

У пологовому будинку лікарні Тропіних в Херсоні народилося 6 малюків у перші дні нового року

Новости » Здоровье
0
Адміністрація Херсонської міської клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних на чолі з генеральним директором Леонідом Ремигою за давньою прекрасною традицією привітала найщасливіших мам та їх новонароджених діток, які з'явилися на світ в акушерському відділенні в перші дні нового року.
Почалися поздоровлення з хлопчика, який першим народився у 2022 році. Малюк з'явився на світ о 12.30, з вагою 3,100 кг. Своєму первістку батьки дали красиве й величне ім'я – Тигран. Воно має в собі певний символ, причому не лише по відношенню до року тигра, який настав, але й до наших надій на активний яскравий рік, який, ми віримо, для лікарні стане роком сили та успіху. Мама Емма та малюк почуваються добре, щиро радіють поздоровленням та приймають приємні подарунки від лікарні – засоби догляду за дитиною.
Пізніше, о 15:30, на світ з'явився ще один хлопчик – Олександр. Вага маленького «захисника» (такий він за значенням свого імені) – 2,900 кг. Це також перша і довгоочікувана дитина у батьків, – бажаємо, щоб його доля була доброю.
А ось 2 та 3 січня у відділенні народилося ще четверо діток – Єва, Юлія, Богдана та Сергій! Нехай всі вони будуть щасливі та радують свої родини. Це найдорожчі подарунки нового року! Подарунки від Бога, яким допомагають народитися та бути здоровими наші фахівці акушерського відділення, яке працює за профілем, безперервно, ось уже майже… 108 років.
Поки вітали жінок, у відділення надійшли ще дві породіллі, обидві – з районів. До речі, така тенденція, за словами завідувачки Тетяни Ващенко, зростає. Жінки – з Херсона та області – обирають цей пологовий будинок з кількох головних причин – професіоналізм, безпека та чуйність персоналу. А ще, як кажуть породіллі – «тут є якась відчутна «намоленість». Адже історично пологовий будинок Тропінки має свою духовну силу. З нього починалася лікарня – доступна, милосердна, подарована, щоб зцілювати…
Як зазначає Леонід Ремига, за минулий рік в акушерському відділенні лікарні Тропіних було прийнято 1076 пологів. Однак треба врахувати, що був період, коли відділення приймало лише вагітних із Covid-19 – понад 60 інфікованим жінкам було надано акушерську допомогу, при цьому майже половина з них мали важкі ковідні пневмонії та потребували особливого професіоналізму та уваги лікарів.
На сьогодні відділення повністю працює як зелена зона, продовжується практика партнерських пологів, сумісного перебування матері та дитини, «індивідуального» пологового залу, участі членів родини у догляді за дитиною в післяпологовому періоді тощо.
У відділенні можна отримати одноразову натуральну допомогу від держави сім’ям при народженні дитини – «Пакунок малюка». Такий бейбі-бокс містить набір речей для догляду за новонародженим – одяг, підгузки, доглядова косметика, постіль та інформаційні матеріали для батьків.
Крім того молоді батьки можуть отримати безпосередньо у пологовому будинку за однією електронною заявою кілька послуг сервісу Міністерства юстиції «єМалятко», як от свідоцтво про народження малюка, а також інші послуги (реєстрація народження дитини, призначення допомоги на дитину при народженні тощо).

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: