Херсон °C

Боротьба з COVID-19 закінчилась протоколом про корупцію

Новости » Здоровье
0
В період пандемії Ковід-19 та високих ризиків захворіти на Ковід – 19 серед медичного персоналу та лікарів, в країні та в м. Херсоні, зокрема, відбувається масовий відтік кадрів, що прямо чи опосередковано можуть захворіти на смертельно небезпечну хворобу.
Так, в умовах жорстких обмежень, нехватки засобів індивідуального захисту та масового звільнення медичного персоналу, колишня начальниця Бюро судово-медичної експертизи прийняла на роботу прибиральницею у відділ експертизи трупів свою рідну сестру за відсутності будь-яких інших охочих працювати на даній роботі. При цьому, жодних привілеїв, премій, надбавок за ризик захворіти на Ковід 19, сестра не отримувала. Як пояснюють її колеги, працювала вона сумлінно, без жодних нарікань та отримувала заробітну плату на рівні з іншими працівниками СМЕ. В даних діях правоохоронці вбачали вчинення в.о. начальника СМЕ корупційного правопорушення, а саме наявність в неї реального конфлікту приватних інтересів та службових повноважень, що вплинуло на об’єктивність та неупередженість рішення про прийняття на роботу сестри.
Не розібравшись в обставинах справи, постановою Херсонського міського суду Херсонської області від 10.11.2021 очільницю СМЕ було визнано винною у скоєнні корупційного правопорушення передбаченого ч. 1, 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення та застосовано стягнення у вигляді штрафу в розмірі 5100 грн.Не погоджуючись із даним судовим рішенням, прагнучи захистити себе від необґрунтованих звинувачень, особа, яку було притягнуто до відповідальності подала апеляційну скаргу до Херсонського апеляційного суду.
Як пояснює адвокат АО «Сначов, Беженар та партнери» Євгенія Беженар, в ході судового засідання в суді апеляційної інстанції захист наголошував на тому, що в діях очільниці СМЕ відсутні факти прийняття нею рішення в умовах реального конфлікту інтересів, адже приймаючи на роботу прибиральницею сестру, начальник діяла виключно в інтересах установи, в той час, як не було інших охочих на роботу з прибирання та дезінфекції приміщення Бюро, де безпосередньо проводять розтин трупів, в тому числі померлих від Ковід 19. Звертала увагу суду на те, що в матеріалах справи відсутні докази прийняття особою в даному випадку необ’єктивного та упередженого рішення, що є обов’язковою ознакою для кваліфікації дій посадовця як корупційне правопорушення.Після тривалого розгляду справи в суді апеляційної інстанції, 11 січня 2022 року було постановлено рішення, яким колишню очільницю СМЕ визнано невинуватою у зв’язку із відстуністю події та складу адміністративного правопорушення.В даному випадку, суд став на бік лікаря – керівника, з урахуванням ситуації, яка створена пандемією Ковід-19 та обставини конкретної справи - вчинення дій, що в першу чергу йдуть на благо медичної установи. Дана постанова вже є остаточною та не підлягає оскарженню.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: