Херсон °C

Лікарі херсонської Тропінки: «Працюємо заради життя»

Новости » Здоровье
0
Нова реальність, в якій нам сьогодні доводиться жити і надавати допомогу, вимагає багато терпіння, моральних сил та єднання у колективі. Незважаючи на воєнний стан і тяжку ситуацію у місті, лікарня Тропіних продовжує працювати. Без жодних інших причин – просто заради життя, заради людей, які звертаються, маючи найгострішу потребу – зберегти життя та здоров’я. Як і раніше, лікарі виходять на роботу, щоб рятувати.
«Маємо робити корисне, маємо бути підтримкою – тому просто займаємося своєю справою і тримаємо дух.
Знову плідно розпочато тиждень. Протягом минулих двох днів працювали над вирішенням різних питань: надання допомоги ургентним хворим з гострою патологією, проведення складних оперативних втручань, надання допомоги вагітним, породіллям, а також новонародженим діткам, робота діагностичної служби зі стаціонарними та амбулаторними хворими, поліклінічний прийом дорослих та дітей, а також вирішення багатьох організаційних питань.
Спеціалісти амбулаторної служби проводять профілактичні огляди, процедури, тестування на COVID-19, ендоскопічні обстеження, щеплення, надають допомогу у денних стаціонарах та ФАПах, сімейні лікарі та вузькі спеціалісти консультують пацієнтів на прийомі та телефоном, надають направлення на стаціонарне лікування у відділеннях лікарні.
За 23 та 24 травня до дорослих поліклінік звернулося майже 1050 пацієнтів, в тому числі 362 до лікарів основних спеціальностей. Отримали інсуліни та були оглянуті лікарем-ендокринологом 71 хворий з цукровим діабетом.
У дитячих поліклініках медичну допомогу у ці дні було надано 266 дітям. Це консультації педіатрів та вузьких спеціалістів, а також медичні огляди, процедури, щеплення тощо. До дитячого відділення за минулі дві доби госпіталізовано 2 дітей.
Жіноча консультація працює як зазвичай – лікарі приймають жінок з гінекологічною патологією та вагітних, проводять огляди, надають направлення на госпіталізацію до гінекологічного та акушерського відділень, направляють на обстеження. За два дні лікарями-гінекологами було прийнято майже 160 пацієнток, надано 66 консультацій телефоном.
Стабільно працює діагностична служба, виконуючи ультразвукові, функціональні, рентгенологічні, ендоскопічні, а також лабораторні обстеження у повному обсязі. Протягом двох днів було виконано майже 1000 лабораторних досліджень, 95 рентгенологічних, 42 флюорографічних, 72 ультразвукових та майже 50 функціональних обстежень.
Продовжують надавати реабілітаційну допомогу денні стаціонари для дітей з офтальмологічною та неврологічною патологією, а також відділення медичної реабілітації, де за два дні початого тижня 300 пацієнтів отримали фізіопроцедури, масаж та ЛФК.
До приймального відділення за дві минулі доби звернувся 41 хворий. Здебільшого це пацієнти з загостренням хронічних захворювань, а також гострою патологією. До травматологічного пункту зафіксовано 43 звернення пацієнтів, які отримали травми у побутових обставинах. Проведено 14 оперативних втручань – 10 планових та 4 ургентних.
В акушерському відділенні побачило життя 1 немовлятко, а загалом від початку року в лікарні народилося 315 дітей. Немає сумнівів, що доля цих маленьких херсонців складеться у мирі і щасті. Нехай так і буде. Тримаємося разом. Усім здоров’я!
», - йдеться у повідомленні на офіційній сторінці лікарні у Фейсбук.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: