Херсон °C

21 тонна бичка та збитки на суму в 2,4 млн грн - рибохорона затримала чергове судно

Новости » Криминал
0
Під час проведення рибоохоронного рейду поблизу міста Генічеськ, Херсонської області працівники Азоврибоохорони спільно з ДПСУ відділу прикордонної служби  міста Бердянськ затримали промислове судно СЧС «Бугово», яке в 3 рази перевищило ліміт допустимого прилову молоді риби. Збитки, завдані рибному господарству, складають близько 2,4 млн грн. (2 367 929 грн.).
В ході перевірки, на борту було виявлено близько 21 тонни бичка. Процент прилову молоді склав більше 66% при допустимій нормі до 20% (від загального улову) відповідно до п. 14.9.2 Правил промислового рибальства. Начальник Азоврибоохорони Сергій Чіх повідомив, що за приблизними підрахунками, в трюмі риба знаходилась в 800 ящиках.
Представниками Азоврибоохорони було підготовлено матеріали щодо притягнення капітана судна до адміністративної відповідальності за  ст. 91-2 КУпАП «Перевищення лімітів та нормативів використання природних ресурсів». Всі матеріали буде передано в суд для подальшого вирішення ситуації згідно з чинним законодавством.
«Це є найбільшим порушенням правил рибальства, зафіксованим Азоврибоохороною у 2017 році. Відомство продовжує боротьбу з порушенням правил рибальства», – наголосив Сергій Чіх. – Закликаю всіх суб’єктів підприємницької діяльності та рибалок-любителів дотримуватися правил рибальства».
Нагадаємо, Держрибагентство виступає за посилення відповідальності за порушення правил рибальства. Для цього Держрибагентство підготувало проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення та деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення правил рибальства та ведення робіт на землях водного фонду». Відповідно до запропонованих змін, сума штрафів за незаконне зайняття рибним промислом підвищується з 100-200 неоподаткованих мінімумів (1700-3400 грн) до 2 тис. – 5 тис. (34 тис. – 85 тис. грн.), а за діяння, що спричинили тяжкі наслідки – від 3400-6800 грн збільшується до 119 000-255 000 грн. У змінах до Закону надається чітке роз’яснення поняття тяжких наслідків як таких, що у 500 і більше разів перевищують неоподаткований мінімум доходів громадян, тобто 8500 грн і більше.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: