Херсон °C

Поліція затримала грабіжника-гастролера з Олександрії

Новости » Криминал
0
В Херсоні оперативники затримали грабіжника-гастролера, який зривав з жінок золоті прикраси
Жертвою зловмисника ставали виключно жінки похилого віку. Грабежі відбувалися у малолюдних місцях: парках або під’їздах багатоповерхівок. У всіх випадках зловмисник підбігав до жертв ззаду, зривав золоті сережки та ланцюжки. Кілька потерпілих були змушені звернутися за медичною допомогою через рвані рани вух. 
Над розкриттям злочинів працювали співробітники Управління карного розшуку обласного главку поліції спільно з оперативниками Дніпровського відділення поліції. Завдяки проведеним оперативно-розшуковим заходам під підозру потрапив 30-річний житель міста Олександрія Кіровоградської області, який в Херсоні проживав у орендованій квартирі. Саме за місцем тимчасового мешкання його і затримали оперативники.
Встановлено, що затриманий втік з Кіровоградської області, де скоїв більше 15 крадіжок з будинків. На території Херсона він переховувався. Проживав спочатку в готелі, потім винаймав квартиру. Грабежі почав скоювати з 25 квітня у різних районах обласного центру.
- На рахунку затриманого більше 10 фактів грабежів. Зловмисник діяв за чіткою схемою. На ринку він обирав жертву – жінку похилого віку, у якої були золоті сережки та ланцюжок. Потім йшов слідом за пенсіонеркою до під’їзду або парку. У безлюдному місці він зривав з жінок прикраси, які потім здавав до ломбардів, - розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Микола Цап. – Наразі ми вилучили частину золотих виробів потерпілих.
Зловмисник затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, йому повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу – арешту. Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: