Херсон °C

На узбережжі Сивашу бракон'єри намагались підкупити прикордонників

Новости » Криминал
0
Прикордонники Бердянського загону продовжують заходи по виявленню та припиненню фактів незаконного виходу маломірних плавзасобів та вилову водних живих ресурсів у водоймах прикордоння.
Вчора, за інформацією небайдужих громадян, прикордонники від відділу «Благовіщенка», біля узбережжя о. Сиваш в районі н.п. Новомихайлівка, виявили двох жителів смт. Новоолексіївка Херсонської області, які на маломірному плавзасобі здійснили незаконний вилов водних живих ресурсів.
Помітивши прикордонний наряд громадяни здійснили спробу втечі із місця правопорушення, але військовослужбовцям їх затримали. Під час спілкування, прикордонники встановили, що громадяни не тільки порушили прикордонний режим, здійснивши підхід до узбережжя поза пунктом базування, а й за допомогою двох сіток незаконно наловили 29 особин риби пеленгасових.
Громадяни запропонували прикордонникам за хабар у розмірі 1000 гривень їх відпустили, але отримали відмову.
Як результат, на власника плавзасобу військовослужбовці склали адмінпротокол за ст. 202 КУпАП (За порушення прикордонного режиму), крім того, на обох громадян - ще два адмінпротоколи за ст.185-10 (злісна непокора законному розпорядженню представника ДПСУ). Про факт незаконного вилову водних біоресурсів та спробу підкупу прикордонники повідомили Національну поліцію.
Водні живі ресурси, знаряддя лову та гумовий човен вилучені встановленим порядком представниками Азовського рибоохоронного патруля, які оцінили суму збитку державі у понад 19 тисяч гривень.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: