Херсон °C

Поліція затримала конопляного "фермера" в Козацькому

Новости » Криминал
0
Оперативники Бериславського відділу поліції отримали сигнал про те, що раніше судимий за крадіжки та зберігання наркотиків 45-річний житель смт. Козацького вирощує у себе коноплю - рослинну сировину для виготовлення марихуани (канабісу). Домігшись санкції на обшук, слідчі оглянули присадибну ділянку селянина. І виявили там замасковану посадку з 107 кущів конопель, кожен з яких встиг вирости від половини до півтора метри у висоту.
Кущі були замасковані завалом хмизу і сухого бур'яну, але їх огляд показав, що посадку регулярно поливали. Тому виправдатися на слідстві і в суді тим, що конопля «сама виросла», у власника присадибної ділянки не вийде. Однак найцікавіше поліцейських чекало у нього вдома. У «чарівної скриньки» разом з годинником він дбайливо зберігав упаковку з насінням так званої африканської коноплі, яка на півдні України велика рідкість. Де він розжився такою екзотикою, селянин поліцейським не повідомив.
Виконуючий обов'язки заступника начальника Бериславського відділу поліції, капітан Ігор Усенко пояснив, що стосовно наркоплантатора вже розпочато кримінальне провадження. Показово, що він не тільки сам вживав власну продукцію, але зробив наркоманом і власного дорослого сина. Він теж «підсів на дурь», благо вона завжди була під рукою, і безкоштовно. До речі, «урожай» з замаскованої плантації при збуті на чорному ринку міг принести жителю Козацького не менше десяти тисяч доларів. Та тільки мрії про це не виправдалися - конопляну посадку правоохоронці викосили начисто.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: