Херсон °C

Поліція затримала зловмисників, які крали у школах та лікарнях Херсона

Новости » Криминал
0
Злочинний дует діяв на території Суворовського та Дніпровського районів міста Херсона. Від дій крадіїв постраждали працівники лікарень, поліклінік та шкіл. Зловмисники підозрюються у 15 фактах крадіжок зі службових кабінетів і класів ноутбуків, комп’ютерів, телевізорів, проекторів та інтерактивних дошок. Потерпілі зазнали збитків на загальну суму понад 100 тисяч гривень.
- Крадіжки з лікарень та шкіл, скоєні за однією схемою, ми почали реєструвати у грудні минулого року. У службові кабінети, розташовані на перших, других та навіть третіх поверхах, зловмисники проникали вночі, віджимаючи металопластикові вікна та грати, - повідомив начальник Херсонського відділу поліції Олександр Говорун.
Спеціально створена слідчо-оперативна група аналізувала усі факти крадіжок, збирала докази, відпрацьовувала осіб, які раніше судимі за майнові злочини. Зрештою, поліцейські встановили особи чоловіків, які могли бути причетними до крадіжок. Їх затримали після скоєння ними чергової крадіжки на території університету. Зловмисники по газовій трубі піднялися на третій поверх, віджали вікно та забрали з кабінету ноутбук. Оперативники затримали їх під час спроби втечі.
Затриманими виявилися 24-річний чоловік, раніше судимий за крадіжки, а також його 17-річний друг, який раніше потрапляв у поле зору правоохоронців за грабіж і крадіжку. Вони пояснили, що викрадені речі продавали на ринку або знайомим.
Працівники поліції встановлюють усі місця збуту краденого. Наразі поліцейські вилучили у перекупників телевізор та комп’ютер, які були викрадені тиждень тому зі школи. Зловмисники затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України та знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Поліція затримала зловмисників, які крали у школах та лікарнях Херсона

 

Поліція затримала зловмисників, які крали у школах та лікарнях Херсона

 

Поліція затримала зловмисників, які крали у школах та лікарнях Херсона

 


За повідомленням відділу комунікації поліції Херсонської області

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: