Херсон °C

Солдата засудили на 3 роки за незаконне поводження з боєприпасами

Новости » Криминал
0
За незаконне поводження з боєприпасами та вибуховими речовинами солдат ЗС України відбуватиме покарання понад 3 роки
Вироком Цюрупинського районного суду Херсонської області від 17.01.2019 військовослужбовця військової служби за контрактом однієї з військових частин ЗС України визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, та засуджено до покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки.
Про це інформує військова прокуратура Південного регіону.
На підставі ст. 71 КК України, за сукупністю вироків, шляхом часткового приєднання невідбутої частини покарання за попереднім вироком, суд остаточно відправив військового за грати строком на 3 роки 1 місяць з відбуванням покарання у кримінально-виконавчій установі закритого типу. 
Під час судового розгляду встановлено, що солдат М., проходячи службу в зоні проведення антитерористичної операції (нині ООС) на посаді водія мінометного розрахунку мінометного взводу, у березні 2018 року без передбаченого законом дозволу привласнив знайдені на території Донецької області бойові припаси та вибухові речовини і перевіз їх в особистих речах до постійного місця дислокації частини в Херсонську область.
У період з червня по вересень 2018 року, діючи з корисливих мотивів, та перебуваючи на прилеглій території військового полігону в Херсонській області, солдат М. неодноразово збував шляхом продажу громадянину Д. знайдені ним раніше та привласнені боєприпаси і вибухові речовини. Публічне обвинувачення в суді підтримувала Військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону України.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: