Херсон °C

На Херсонщині затримано наркодилерів, які збували психотропну речовину PVP методом «закладок»

Новости » Криминал
0

Працівники Управління стратегічних розслідувань обласного главку поліції спільно зі слідчим управлінням викрили злочинну групу наркодилерів, які збували психотропну речовину PVP та наркотики шляхом «закладок» на території Херсонської області. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліцейські з'ясували, що група складалася з трьох жителів одного з районів, віком від 29 до 41 року, усі раніше судимі за наркозлочини. До її складу входила навіть жінка – співмешканка організатора. Засновник незаконного бізнесу керував діями своїх спільників, кожен з яких виконував відведену йому роль, контролював фінанси, відповідав за безперервне постачання наркотовару та за його збут.

Інші учасники теж займалися перевезенням наркотиків, доставкою їх замовникам та безпосереднім збутом, закладаючи у завчасно обумовлені з клієнтами місця. Постійні клієнти розраховувались за товар на місці, новачки ж використовували безготівковий спосіб оплати.

 

 

Як повідомив начальник Управління стратегічних розслідувань поліції Херсонщини Денис Карімов, зловмисники використовували складну систему конспірації, але працівники поліції провели спецоперацію по документуванню злочинної діяльності учасників групи та їх затриманню на чолі з організатором.

- Під час проведення санкціонованого обшуку в будинку лідера групи вилучено пакетики з PVP, шприци з ацетильованим опієм, кілограм канабісу, два пакунки з висушеними маківками конопель, бульбулятори, скляні піпетки для вживання PVP. За приблизними підрахунками, ціна вилученого складає понад 60 000 гривень. Також ми вилучили два корпуси гранати Ф-1 і запал, - повідомив Денис Карімов.

Організатор затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про взяття його під варту. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів" і вирішується питання про відкриття провадження за ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» КК України.

Наразі відпрацьовуються зв'язки затриманих, встановлюються канал постачання їм наркотиків та психотропної речовини. Усе вилучене направлено на експертизу. Проводяться подальші слідчі дії з метою встановлення усіх фактів злочинної діяльності учасників групи.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: