Херсон °C

Поліцейські впродовж години знайшли угнаний автомобіль

Новости » Криминал
0

До дільничного офіцера Олешківського відділення поліції зателефонував місцевий житель. Чоловік повідомив, що 5 хвилин тому в його батька угнали автомобіль «Москвич 412». Дільничний орієнтував про злочин своїх колег і впродовж години поліцейські розшукали транспортний засіб. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області, наразі автомобіль повернутий законному власнику. А підозрюваному в скоєнні незаконного заволодіння зловмиснику може загрожувати 5 років в’язниці.

Вчора, 30 жовтня, близько третьої години дня дільничному офіцеру Олешківського відділення поліції зателефонував житель селища Великі Копані. Чоловік повідомив, що у його батька від місцевого магазину угнали автомобіль. Поліцейській терміново виїхав на місце скоєння злочину. Як з’ясувалося, літній чоловік на автомобілі «Москвич 412» приїхав по будівельні матеріали. Пенсіонер вийшов з автівки та пішов у магазин. При цьому залишив автомобіль з незачиненими дверцятами та ще й з ключами в замку запалення. Коли 61-річний власник вийшов з магазину, побачив що автомобіль відсутній.

Дізнавшись усі подробиці, дільничний одразу повідомив про незаконне заволодіння чергового та обдзвонив своїх колег, хто заступив на патрулювання території району. А сам поліцейський разом із потерпілим та його сином поїхали обстежувати вулиці села. Через кілька хвилин дільничному зателефонував наряд групи швидкого реагування. Інспектори повідомили, що водії машин, проїжджаючих з боку Каланчацького району, бачили, що схожий за описом автомобіль, рухався по автодорозі в напрямку до с. Тарасівка. Поліцейський разом з заявником та його сином поїхали за вказаним маршрутом. Через півгодини вони наздогнали угнаний «Москвич» та заблокували його.
Як розповів начальник Олешківського відділення поліції Вадим Ковальчук, чоловік, який знаходився за кермом був доставлений у відділення поліції. Зловмисником виявився 37-річний житель с. Брилівка. Він зізнався в скоєнні незаконного заволодіння та розповів, що залежний від наркотиків. Будучи у Великих Копанях по своїх справах, він побачив автомобіль із ключами в замку та вирішив його угнати, після чого продати по запчастинах, а гроші витратити на наркотики.
Наразі за даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.289 Кримінального кодексу України. За незаконне заволодіння транспортним засобом зловмиснику може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 5 років. А поліція Херсонщини в черговий раз нагадує водіям, що:

- ніколи не залишайте ключі в замку запалювання;
- завжди зачиняйте автомобіль, навіть якщо вам потрібно відлучитись на короткий час;
- бажано обладнати транспортний засіб протиугонними пристроями (сигналізація, блокувач керма або педалі тощо).

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: