Херсон °C

Поліцейські розшукали угонщика мопеду по слідах від взуття

Новости » Криминал
0

Вчора ввечері в чергову частину Великоолександрівського відділення поліції надійшло повідомлення про незаконне заволодіння мопедом «Mustang». На розшук транспортного засобу та встановлення особи зловмисника поліцейським знадобилось 3 години. Наразі мопед повернутий законному власнику. А підозрюваному може загрожувати 8 років ув’язнення. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

В чергову частину Великоолександрівської поліції зателефонував 49-річний житель одного з населених пунктів району. Він розповів, що у нього угнали мопед і наразі перебуває за місцем скоєння злочину в с.Борозенське. На місце виїхав екіпаж групи швидкого реагування. Заявник розповів поліцейським, що напередодні разом із 24-річним знайомим із сусіднього села приїхали до його друзів на мопеді в гості. Тут влаштували застілля. Згодом між власником мопеду та його товаришем на вулиці виникла суперечка, причиною якої стало небажання кермувальника повертатись додому на мопеді через значну суму штрафу за водіння в нетверезому стані. Після чого мопедист повернувся назад у будинок і продовжив вживати спиртне, доки не заснув. Прокинувшись наступного дня, мотолюбитель виявив відсутність свого транспортного засобу. Не було також й меншого товариша, з яким він приїхав.

Як розповів начальник районної поліції Віталій Самцов, до розшукових заходів були задіяні дві групи поліцейських. Одна відпрацьовувала населений пункт, інша – попрямувала за місцем мешкання зниклого молодика. Як виявилося, він знаходився вдома та розповів, що направився додому одразу після виникнення суперечки і, хто угнав мопед, й гадки не має.

Відпрацювання вулиць населеного пункту також позитивних результатів не дало. Ніхто з жителів села не бачив ані мопеду, ані хто ним скористався. Вже в темряві працівники поліції ще раз об’їхали навколишні вулиці й виявили, що одна з них переходить у польову дорогу вздовж лісосмуги. Тут на мокрій поверхні поліцейські побачили сліди від мопедних коліс і направилися по них. Приблизно через 8 кілометрів інспектори ГРПП помітили угнаний мопед, який лежав у кущах з пробитим колесом. Працівники поліції направилися далі по слідах, що залишилися в багнюці від взуття ймовірного зловмисника. Через годину правоохоронці по слідах дійшли до села, де мешкає молодий товариш власника мопеда, а згодом й до його будинку. Раніше судимий за майнові злочини 24-річний чоловік цього разу не став заперечувати своєї причетності до скоєння злочину й зізнався, що після сварки вирішив помститися старшому чоловікові та угнав його мопед, коли той пішов продовжувати пити горілку. Підозрюваний найближчим шляхом поїхав додому, але по дорозі пробилося колесо. Спочатку чоловік котив мопед кілька кілометрів, потім кинув його у кущах і пішов додому.

Наразі транспортний засіб повернутий законному власнику. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України. За незаконне заволодіння мопедом підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: