Херсон °C

Нові факти щодо рейдерства на Херсонщині під час карантину

Новости » Криминал
0

Нові факти щодо рейдерства на Херсонщині під час карантинуПовертаємося до мародерства в період карантину. На херсонських рейдерів звернув увагу особисто Міністр юстиції Денис Малюська.

Нагадаємо, що мова йшла і про злочинну змову державного реєстратора з Генічеського району з відомим у Херсоні кланом Сандиків.

Міністр акцентував, що рейдерство здійснювалося настільки нахабно, що навіть «для вигляду» документи не використовувалися:

«Особливо відзначився реєстратор Петрівської сільської ради Генічеського району Херсонської області Мустафаєв Фаріт Анварович, який( або від імені якого) вніс у реєстри немаленький масив хибної інформації. Окремі постраждалі(наприклад ТОВ «Юридична інвестиційна компанія «Форум» та ТОВ «КПД-С») уже встигли подати скарги, які ми задовольнили, і власність повернули. Доступ пана Мустафаєва до реєстрів заблоковано», - акцентує Малюська.

Підкреслимо, що в справі в ТОВ «КПД-5 С» із вказаними незаконними діями реєстратора корпоративні права були захоплені Лілією Сандік: пані на посаду директора призначила свого тестя, Бориса Сандіка, а підписантом не посоромилася зробити свого чоловіка – Олександра Сандіка. Хоча, скоріш за все, ми розуміємо, що Лілія Сандік лише номінальна фігура в усій цій брудній грі…

 

Але повертаємося до відповідних наказів Міністра, які були підписані на скарги постраждалих - зверніть увагу - 23 та 24 березня!

Нові факти щодо рейдерства на Херсонщині під час карантину

 

(ФОТО одного з наказів)

Ми більше ніж впевнені, що людина, котра не один рік пропрацювала секретарем судових засідань Генічеського районного суду, до того, як стати держаним реєстратором, добре розуміла, чим можуть закінчитися подібні «штучки».

Можемо звичайно приспустити, що «визнання» на всеукраїнському рівні коштувало для замовників кругленьку суму.

А зараз швиденько «пробіжімося», які ж дії вчинив державний реєстратор Мустафаєв з Генічеського району, що не тільки оскандалився на всю Україну, але й позбавив себе репутації та роботи загалом?

 

Ну, звичайно, найперше – він поспішав змінити склад засновників та відомості про підписантів, керівника та редакцію статуту товариств.

Мало того, оскарження та зміни намагалися провести з інших областей, не маючи на те всієї документації, тож Мустафаєв без повного пакету документів завершував реєстрацію та, зрозуміло, змінював при цьому всі дані.

З більшості процедур видно, що реєстрація проводилася не тільки великим поспіхом, але й знову ж таки без необхідної документації. В Міністерстві вказують, що в Єдиному Державному реєстрі відсутні навіть електроні копії сканованих документів. Тож, Мустафаєв замість того, щоб зупинити незаконну процедуру, навпаки – виконував замовлення на рейдерство.

Акцентуємо: в результаті таких дій вказаними наказами Міністер юстиції не тільки скасував всі внесені зміни, але й анулював доступ державного реєстратора Мустафаєва до Єдиного Державного реєстру.

 

Чи то не інформованість, чи велике нахабство, але достеменно відомо, що 26 березня!!! Родина Сандіків спробувала знову змінити директора та підписанта ТОВ «КПД-5 С» тільки вже через реєстратора Новозбурївської сільради Наталію Чесновицьку. Але в останню хвилину пані Чесновицька схаменулася та наступного дня свою дію скасувала, як помилкову!

 

В цьому ж ланцюжку є ще одна особа, котра явно сприяла рейдерству Сандиків і поки залишається непокараною.

20 березня херсонський нотаріус Валентина Волкодав засвідчує протокол загальних зборів ТОВ «КПД-5 С» на якому звільняють директора та його зама, на якому визначаються з державним реєстратором, котрий, власне і має внести всі ті зміни, в державному реєстрі, котрі ми описали вище!

Сподіваємося в Міністерстві юстиції переглянуть, чому нотаріус Волкодав, не пересвідчившись про належне скликання та повідомлення всіх учасників товариства, завірила нотаріально протокол.

Мало того, Воклодав не збентежило, що на зборах також був відсутній представник четвертого титульного власника підприємтсва - КВПП «Продсервіс», а з моменту останніх рейдерських змін у складі засновників (з 12 березня до 26 березня) не минуло 30 днів, необхідних для скликання загальних зборів. Окрім того, Волкодав не перевірила реєстр юридичних осіб, в якому розміщено інформацію про арешти та повідомлення про рейдерське захоплення товариства!!!

Нові факти щодо рейдерства на Херсонщині під час карантину

Нові факти щодо рейдерства на Херсонщині під час карантину

 


 

(ФОТО ПРОТОКОЛУ)

Тож, можливо, невипадково в ЗМІ та соціальних мережах була не одна заява про те, що саме Валентина Волкодав допомагала Сандікам незаконно забирати майно у акціонерів «Херсонбуду», виключати їх зі складу засновників-акціонерів та підробляти документи.

Якщо уважно вивчити історію рейдерства саме «Херсонбуду», то там яскраво видно на всіх документах, що вони засвідчені нотарісом Волкодав.

В результаті дії яких клан Сандиків вивів майно «Херсонбуду» на свої афільовані структури чи погасив за його рахунок свої власні борги перед банками.

Як вже зазначалося у ЗМІ, по факту умисного шахрайства ГУ Національної поліції в Херсонській області порушено карну справу (№ 12020230000000123 від 13.03.2020). Як стало нам відомо, зацікавились діяльністю нотаріуски Волкодав і у Міністерстві юстиції, будемо мати надію, що там немає двійних стандартів щодо таких дій. Чекаємо на результати перевірки.

Вочевидь, виходячи з такої кількості фактажу, злочинці, в тому числі і представники сім’ї Сандиків, які довели до банкрутства «Херсонбуд» і незаконно позбавили власності його акціонерів, отримають по заслугах.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: