Херсон °C

В Херсоні знову торгували РПГ та гранатами

Новости » Криминал
0

Факт незаконної реалізації військового засобу ураження та спроби збуту інших боєприпасів на території Херсонської області викрили працівники Управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчим управлінням обласного главку поліції. Спецоперація з викриття збувача відбулася під процесуальним керівництвом прокуратури області та за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення.

Попередньо встановлено, що нелегальний бізнес зі збуту боєприпасів намагався організувати 46-річний житель Білозерського району, раніше судимий за майнові злочини. Правоохоронці встановили, що чоловік підшукує покупців для свого схрону боєприпасів і задокументували факт протиправної реалізації ним військового засобу ураження. В Херсоні у районі залізничного вокзалу фігурант продав місцевому жителю за 300 доларів США предмет, зовні схожий на РПГ.

Під час обшуку замісцем проживання чоловіка правоохоронці вилучили предмет, схожий на корпус гранати РГД-5, корпус гранати Ф-1 та два підривачі УЗРГМ. Зі слів зловмисника, боєприпаси він намагався продати, щоб заробити гроші на життя.

Нині раніше судимий затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження зач.1ст.263 «Незаконне поводження зізброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Вилучені боєприпаси направлені на дослідження. За скоєне чоловіку може загрожувати до 7 років позбавлення волі.

Тривають слідчі дії для встановлення джерела надходження боєприпасів до фігуранта та можливої причетності до незаконної діяльності інших осіб. Також перевіряється інформація щодо нелегального надходження вилучених боєприпасів з району операції Об’єднаних сил.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: