Херсон °C

70 кримінальних проваджень за незаконний вилов риби

Новости » Криминал
0

Як повідомив начальник водної поліції Херсонщини Максим Жарков, ключовим завданням підрозділу водної поліції залишається боротьба з браконьєрством та збереження водних ресурсів Херсонщини. Також водні поліцейські патрулюють території Азовського і Чорного морів, виявляють порушників, які сідають за кермо водного транспорту у стані сп’яніння. Таким чином, водна поліція працює і на превенцію – попереджає випадки травмування та загибелі людей, забезпечує публічний порядок в період проведення масових культурних подій.

Водне багатство Херсонщини під захистом водної поліції, результати роботи за 2020 рік:

- відкрито70кримінальних проваджень за фактами незаконного вилову риби та інших водних ресурсів;

- поліцейські склали74адмінпротоколи на порушників, у т.ч. 52 – спільно з іншими організаціями (за грубе порушення правил рибальства, за порушення правил використання природно-заповідного фонду та ін.);

- природному середовищу діями правопорушників завдано збитків на суму понад2мільйони гривень;

- завдяки своєчасному реагуванню поліції вдалося попередити завдання збитків у розмірі понад4мільйони гривень;

- у правопорушників вилучено17плавзасобів та6транспортних засобів.

Останній приклад варварського знищення червонокнижних видів риб та крабів працівники водної поліції виявили в акваторії Чорного моря на території Національного природного парку «Джарилгацький». Завдана природному середовищу шкода оцінюється в 1 мільйон 625 тисяч гривень. І такі факти зі збитками понад мільйони гривень поліція документує майже щомісяця!

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: