Херсон °C

На Херсонщині директора підприємства підозрюють у привласненні понад чверть мільйона бюджетних коштів

Новости » Криминал
0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору товариства з обмеженою відповідальністю за фактом привласнення чужого майна, вчинене у великих розмірах, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у 2018 році чоловік, будучи керівником підприємства, яке відповідно до договору мало виконати замовлені Херсонською міськрадою послуги, пов’язані з впровадженням ліцензійного програмного забезпечення «Реєстр територіальної громади м. Херсон», зловживаючи службовим становищем, вніс до акта наданих послуг завідомо неправдиві відомості.

Надалі на підставі цього документа на рахунок підприємства було перераховано бюджетні кошти за роботу, яка фактично не виконана. Як наслідок, підозрюваний привласнив зайво сплачені кошти в сумі 260000 грн, чим завдав територіальній громаді м. Херсона збитки у великих розмірах.

Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні вказаних злочинів та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: