Херсон °C

На Херсонщині судитимуть громадянина за спробу підкупу поліцейського

Новости » Криминал
0

Бериславською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до Високопільського районного суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом вчинення корупційного кримінального правопорушення.

За даними слідства, 42-річний чоловік, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності за ухилення від адміністративного нагляду, який йому встановлено рішенням суду, запропонував неправомірну вигоду в сумі 500 доларів США працівнику поліції.

У подальшому чоловік приніс із собою 10 000 грн до відділення поліції, де у службовому кабінеті намагався їх надати поліцейському.

Дії особи кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища) та ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 369 КК України (закінчений замах на надання службовій особі неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища, не доведений до кінця з причин, що не залежали від волі особи).

За вчинене обвинуваченому загрожує позбавлення волі строком до чотирьох років.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: