Херсон °C

Подружжя з Донеччини під виглядом зняття порчі викрадали гроші у пенсіонерів

Новости » Криминал
0
Серед потерпілих – двоє громадян літнього віку з міст Каховка та Нова Каховка. Нині на території Херсонщини підтверджено 2 злочинні епізоди за схемою «зняття порчі». Разом із готівкою зловмисники забирали з будинків літніх людей і золоті прикраси. Оперативники затримали «гастролерів» після скоєння ними чергового злочину, коли вони вже направлялися на автовокзал для переїзду у нове місце «роботи».
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.
Зловмисники діяли за наступною схемою. Вони обирали помешкання, де проживають самотні літні люди, і просилися переночувати за гроші. Поки жінка відволікала господаря розмовами про наведення порчі, її спільник обшукував будинок і забирав кошти.
Як повідомив начальник Каховського районного відділу поліції (м. Нова Каховка) Вадим Парфентьєв, отримавши повідомлення про злочини, працівники підрозділів поліції з обслуговування територій Новокаховської міської ради та каховської територіальної громади упродовж доби провели величезну роботу, терміново відпрацювали територію і затримали зловмисників. Вони саме прямували з викраденим майном із місця скоєння злочину на автовокзал, де у камері схову залишили інші свої речі. В ході обшуку у зловмисників вилучили 200 доларів США та тисячу гривень, здобутих злочинним шляхом.
Шахраями виявилось подружжя з Донецької області. Вже є інформація, що вони розшукуються криворізькими правоохоронцями за скоєння подібних злочинів. Також поліція перевіряє затриманих на причетність до скоєння таких злочинів не лише на Херсонщини, а й по всій країні.
Нині обидва зловмисники затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання чоловікові та жінці запобіжного заходу. Відкриті кримінальні провадження за ч.1,3 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Зловмисникам може загрожувати до 6 років позбавлення волі.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: