Херсон °C

Депутату Херсонської міськради загрожує строк позбавлення волі від 7 до 12 років

Новости » Криминал
0
Як повідомлялося раніше, наразі детективами обласного главку поліції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування фактів заволодіння бюджетними коштами колишнім головою однієї з селищних рад, а нині – депутатом Херсонської міської ради. 27 вересня слідчими та працівниками прокуратури фігурантові було повідомлено про підозру в скоєнні ще декількох аналогічних епізодів. Про це інформує відділ комунікації поліції Херсонської області.
Екс-службовець підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:
- ч.5 ст.191 КК України, а саме заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах;
- ч. 3 ст. 191 КК України, а саме ч.3 ст.191 КК України, кваліфікуючими ознаками якого є розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб;
- ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 КК України, а саме внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

За словами заступника начальника поліції Херсонщини Миколи Вербицького, в ході досудового розслідування детективи виявили додаткові епізоди протиправної діяльності колишнього голови селищної ради. Так, за результатами проведення судових будівельно–технічних експертиз встановлено суттєві різниці між обсягами фактично виконаних робіт та обсягами робіт, вказаними у звітних актах, по капітальному ремонту двох вулиць селища, які проводилися влітку 2018 та 2019 років. В результаті з бюджету були привласнені майже один мільйон 122 тисячі гривень. 27 вересня правоохоронці повідомили екс-посадовцю про підозру в вчиненні цього злочину.
Досудове розслідування триває. Підозрюваному загрожує покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Також слідство продовжує перевіряти фігуранта до вчинення інших аналогічних фактів протиправної діяльності.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: