Херсон °C

Голопристанські дільничні офіцери поліції викрили лісового браконьєра

Новости » Криминал
0
З настанням холодної пори року та початком опалювального сезону поліція Херсонщини посилила превентивні заходи з протидії незаконної порубки лісових насаджень. Нагадуємо, що за незаконний видобуток деревини передбачені, як адміністративна, так і кримінальна відповідальності.
Як приклад, вчора, 17 листопада, під час патрулювання лісових насаджень поблизу с. Чулаківка дільничний офіцер територіального відділення поліції м. Гола Пристань разом з начальником сектора превенції почули звуки працюючої бензопили. Наблизившись до місця, правоохоронці побачили чоловіка, який пиляв дерева.
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.
За словами т.в.о. начальника територіального відділення поліції м. Гола Пристань Ігоря Усенка, зловмисником виявився 42-річниий місцевий мешканець. Він встиг спилити 21 дерево акації білої. Правопорушник зізнався поліцейським,  що спиляв дерева для продажу.
Заготовлену незаконно деревину та бензопилу поліцейські вилучили в якості речових доказів. За вказаним фактом в Єдиний реєстр досудових розслідувань слідчі внесли відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Санкція статті передбачає покарання в вигляді сплати штрафу в розмірі від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: