Херсон °C

За матеріалами СБУ на Херсонщині судитимуть за державну зраду агента Генштабу Збройних сил РФ

Новости » Криминал
0
Служба безпеки України продовжує системні заходи із викриття і притягнення до відповідальності осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.
За матеріалами СБУ, направлено до суду обвинувальний акт щодо мешканця Херсонщини за фактом державної зради на користь країни-агресора. Співробітники спецслужби викрили та затримали зловмисника у серпні минулого року.
Встановлено, що за завданням Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ, шпигун збирав відомості про схему охорони та облаштування одного із стратегічних об’єктів критичної інфраструктури регіону та працівників української спецслужби. Зібрану, за завданням ворога, інформацію зловмисник передавав прихованими каналами зв’язку.
У ході обшуків, проведених за місцем мешкання зловмисника, виявлено та вилучено:
-​засоби зв’язку, які використовувалися для контактів з кураторами;
-​переписку з кураторами з детальними інструкціями щодо розвідувальних дій;
-​незареєстровану зброю з набоями та вибухівку.​
Наразі слідчі Служби безпеки України зібрали доказову базу щодо правопорушника за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.
За матеріалами слідства, обвинувальний акт направлено до суду. Санкції цих статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.
Заходи із викриття протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури. 

За матеріалами СБУ на Херсонщині судитимуть за державну зраду агента Генштабу Збройних сил РФ

 


0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: