Херсон °C

ВР прийняла закон щодо діяльності Нацагентства із забезпечення якості вищої освіти

Новости » Политика
0
ВР прийняла закон щодо діяльності Нацагентства із забезпечення якості вищої освітиВерховна Рада ухвалила в цілому законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо  Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти», реєстр. № 2280а. За відповідне рішення проголосувало 230 депутатів.
Перший заступник Голови Комітету з питань освіти та науки, народний депутат України з фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Співаковський, виступаючи в Парламенті, розповів, що метою даного закону є створення незалежної інституції (Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти), здатної подолати корупційні схеми у сфері вищої освіти, пов’язані із захистом дисертацій, ліцензуванням, акредитацією та присвоєнням  вчених звань, яка опинилась під загрозою через обрання її складу.
«В Законі України «Про вищу освіту» не визначено необхідне коло обмежень, за наявності яких особа не може бути обрана  до складу  Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Тому, основною метою розробки зазначеного проекту Закону є створення правових умов для забезпечення формування якісного складу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, що буде спроможне протистояти наявним в системі вищої освіти негативним явищам і здатне сформувати в Україні нові механізми і стандарти забезпечення якості вищої освіти», – сказав Співаковський.
Також депутат розповів, що до другого читання в законопроекті були враховані такі пропозиції:
«Строк повноважень членів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти становить три роки. Одна і та сама особа не може бути членом Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти більше двох строків», – сказав Співаковський.
Він додав, що до складу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти не може входити особа, яка за рішенням суду визнана недієздатною, має судимість за вчинення злочину, за рішенням суду була визнана винною у вчиненні корупційного правопорушення протягом року з дня набрання відповідним рішенням суду законної сили, та особа, яка підпадає під дію частин третьої та четвертої статті 1 Закону України «Про очищення влади» і т.д.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: