Херсон °C

Депутат від БПП розповів, як став "рейдером"

Новости » Политика
0
Депутат від БПП розповів, як став "рейдером" Сьогодні в прес-центрі «Херсонщина за день» депутат облради, голова фермерського господарства «Гармонія степу» Віктор Деркач розповів журналістам про ситуацію, яка змусила фермера звернутися до суду і в прокуратуру. Участь у брифінгу взяли також депутат обласної ради Євген Рищук та помічник депутата В.Деркача Віктория Кручиненко. 
Нагадаємо, нещодавно Олег Єрмоленко керівник підприємства ТОВ «Зерноком-Агроюг» виступив із заявою про спробу рейдерського захоплення його врожаю з боку депутата обласної ради від БПП «Солідарність» Віктора Деркача.
Під час брифінгу голова фермерського господарства «Гармонія степу» Віктор Деркач детально розповів журналістам в чому полягає суть конфлікту, а саме так зване «рейдерство» та, як то кажуть, пролив світло на реальні причини. На підтвердження своїх слів депутат надав копії усіх документів.
За словами В.Деркача, пан Єрмоленко незаконно заволодів земельною ділянкою на 49 років за допомогою чиновників РДА.
-       Справа ось в чому. В листопаді 2015 році я випадково дізнався, що земельна ділянка 120 гектарів в Ольгівській сільській раді є вільною і не використовується. Я звернувся до сільської ради з відповідною заявою нащо отримав згоду сільської ради, викопіювання та клопотання. І вже 2 грудня 2015 року я, як голова фермерського господарства, подав відповідну заяву про надання відповідної земельної ділянки в оренду до Бериславської районної адміністрації, до неї я додав усі необхідні документи. Я відповідно знаю, що ця процедура не дуже швидка, на оформлення йде здебільшого місяць чи то й два. І я чекав вирішення даного питання. Але потім пізніше в приватній розмові з тим же Єрмоленком я дізнаюся, що він оформив документи договору - оренди на цю земельну ділянку. Я не міг зрозуміти, як це все могло сталося, - розповів В.Деркач.
Далі депутат розповів, як за співучастю з районними чиновниками паном Єрмоленком була незаконно оформлена оренда земельної ділянки на 49 років в короткий термін.
-       Такі події сталися за досить короткий час. Практично нонсенс - дозвільна документація, яка здебільшого виготовляється протягом місяця була виконана за 8 днів, видано три розпорядження і договір реєструється. Зазвичай на такі процедури витрачається кілька місяців, а тут вирішилося за лічені дні. Яким чином, ви напевне здогадуєтеся, - підкреслив В. Деркач.
Віктор Деркач, як голова фермерського господарства, звернувся до суду з позовом про скасування розпоряджень і внаслідок цього скасування договору оренди. Згодом на початку квітня суд виносить ухвалу та визнає, що дії РДА були незаконні. Підприємство використовувало цю земельну ділянку без належних на те документів.
-       На даний момент ситуація з врожаєм досить неоднозначна. На сьогодні прокуратура вже реагує і наклала арешт на цю земельну ділянку. На мою думку, цей урожай має бути зібраний сторонньою організацією, покладений на зберігання, і в судовому порядку нехай вирішують суд, прокуратура і підприємство чий це врожай і кому завдано збитків, - резюмував В.Деркач.

Депутат від БПП розповів, як став "рейдером"

Депутат від БПП розповів, як став "рейдером"  

Депутат від БПП розповів, як став "рейдером"



 


 


 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: