Херсон °C

Головам ОТГ розповіли про формування людського капіталу

Новости » Политика
0
Головам ОТГ розповіли про формування людського капіталуПід час зустрічі голови облдержадміністрації Андрія Гордєєва з головами об’єднаних територіальних громад сьогодні, 27 червня, порушувалося питання про реалізацію обласної програми «Розвиток людського капіталу Херсонської області на 2017 – 2021 роки»,  яка була затверджена на сесії обласної ради 10 квітня 2017 року.  
Розроблення та прийняття в області цієї програми викликана необхідністю підтримки та створення належних умов для розвитку, накопичення людського капіталу в області та забезпечення потреб регіонального ринку праці у фахівцях з гостродефіцитних спеціальностей. Завдяки програмі можна побачити реальну потребу у кадрах з розбивкою на п’ять років вперед.
Отже,  ключова складова програми – формування регіонального замовлення.
За словами начальника управління освіти, науки та молоді  ОДА Євгена Криницького, на сьогодні на рівні сільських територій виник гострий дефіцит кваліфікованих фахівців у різних сферах життєдіяльності, що поступово спричиняє втрату людського інтелектуального капіталу на Херсонщині. Тому будуть створені умови для розвитку людського капіталу, що передбачає доступну освіту, здатну забезпечити підготовку кадрів для ринку праці Херсонщини та самих кадрів соціальними гарантіями.
Він ще раз розповів присутнім про основні положення Програми, наголосивши, що вона спрямована на формування людського капіталу, його розвиток, а також розвиток регіональної вищої освіти та забезпечення її кваліфікованими фахівцями і кадрами.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: