Херсон °C

Розгляд позову Щасливцевської сільради до Кабміну суд продовжить у серпні

Новости » Политика
0

[hide][/hide]7 червня окружний адміністративний суд Києва почав розглядати позов Щасливцевської сільської ради Генічеського району Херсонської області. В ньому громада оскаржує розпорядження Кабінету Міністрів від 29 квітня щодо нового перспективного плану формування територіальних громад Херсонської області. Наступне засідання проведуть 4-го серпня.

Про цеСуспільному  повідомила секретарка Щасливцевської сільради, депутатка Ірина Пуляєва, яка наразі разом із жителями Арабатської Стрілки перебуває у столиці.

"На суді був попередній розгляд справи. Розглядали документи, які були надані. Вирішили затребувати документи у Херсонської державної адміністрації - це лист до Кабінету міністрів України, де вони подавали два варіанти плану перспективного об'єднання Генічеського району. А також в Асоціації міст і сіл України затребувати зауваження, які вони надавали, щодо перспективних планів, які розглядав Кабмін ".

Голова облдержадміністрації Юрій Гусєв прокоментував Суспільному, що особисто на розгляд уряду подавав два варіанти формування громад Генічеського району.

"Один з варіантів передбачав створення об’єднаної територіальної громади на Арабатській стрілці, інший варіант передбачав створення однієї об’єднаної територіальної громади на базі Генічеського району . Уряд прийняв рішення про те, що це буде одна об’єднана територіальна громада. І, власне, сьогодні уряд має розглянути ці звернення людей, які, очевидно, хочуть створити об’єднану територіальну громаду на Арабатській стрілці. Я переконаний, що у відповідності до рішень уряду, ми маємо успішно завершити децентралізацію у нашому регіоні".

Нагадаємо, 7 червня делегація з Арабатської Стрілкипроводила мирне зібраннябіля будівлі Кабінету міністрів України. В такий спосіб вони намагалися привернути увагу до перспективного плану Херсонської області і змусити уряд переглянути його на користь громади.

Що відомо

·Жителі сіл Щасливцеве, Генічеська Гірка, Стрілкове та селища Приозерне Генічеського району Херсонської області виступилипроти загального об'єднання в одну Генічеську громаду, як передбачено перспективним планом затвердженим Кабміном.

·15 травня 2020 року Щасливцевська сільська рада подала електронну петицію на сайт інтернет-представництва Президента України із запитом розглянути прохання жителів Арабатської Стрілки створити ОТГ на Арабатській Стрілці.

·1 червня Щасливцевська сільська рада подала позов до окружного адміністративного суду міста Києва, у якому йдеться про оскарження розпорядження Кабінету Міністрів від 29 квітня 2020 року р.№474 - р щодо затвердження перспективних планів формування територій Херсонщини в частині територій Генічеського району.

·Цього ж місяця жителі Арабатської стрілки почали збирати підписи підлистом до Президента України.15 червня його відправили до Офісу Президента.

·У Херсонській області зановим перспективним планом, затвердженим Урядом, передбачається створення 49 громад. Всі села Генічеського району за цим планом об'єднуються в одну громаду.

·12 червня на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України було визначено адміністративні центри тазатверджено території територіальних громад усіх областей з доопрацюванням.

·Кабінет Міністрів України на засіданні 29 квітня затвердив перспективні плани формування територій громад трьох областей -Херсонської, Хмельницької та Луганської. На Херсоншині за цим планом має бути створено 49 ОТГ. Всі населені пункти Генічеського району Херсонської області мають об'єднатися в одну ОТГ.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: