Херсон °C

Кандидатів у депутати від партії “Слуга народу” в Генічеську зареєстрували

Новости » Политика
0

Кандидатів у депутати від партії “Слуга народу” в Генічеську зареєструвалиГенічеська міська виборча комісія з перших місцевих виборів 25 жовтня 2020 року зареєструвала кандидатів у депутати Генічеської міської ради від партії "Слуга народу”.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні комісії 29 вересня, повідомляє сайт IPC-Генічеськ.

На порядку денному засідання Генічеської ТВК було два питання:реєстрації кандидатів від "Партії Зелених України” і "Слуги народу”.

Члени комісії ухвалили рішення про реєстрацію кандидатів від партії "Зелених”. А перед голосуванням щодо другого питання виступив представник в ТВК від партії "Ліва опозиція”Олександр Пінаєв висупив з пропозицією перевірити списки, бо на його переконання в них є порушення гендерної рівності, що суперечить діючому законодавству, і нагадавши членам комісії про відповідальність, заявив, що подаватиме до суду.

Члени комісії вирішили, що необхідності з додатковим ознайомленням немає та винесли пиання прореєстрацію кандидатів на голосування.

Із 16-ти присутніх членів ТВК 12 проголосували "за”, чотири "утримались”, тож рішення було ухвалено: кандидатів у депутати від"Слуги народу” зареєстровано.

Голова Генічеської ТВК Юрій Тутов повідомив, що кандидат у цих списках під номером один, Віктор Плохушко, написав відмову.

Списки кандидатів, які опубліковував раніше у Фейсбуці Віктор Плохушко та зареєстровані ТВК співпадають.

Як повідомлялося, напередодні члени Генічеської ТВК проголосували за рішення відмовити кандидатам від партії "Слуга народу” в реєстрації, однак потім вирішили "переголосувати”, оголосити перерву та повернутися до цього питання наступного дня.

За словами голови ТВК,24 вересня о 23.53 представник партії "Слуга народу” (Юліан Лучко, – ред.) прибув до ТВК, але надав лише паспорт і ніяких інших документів, та заявив, що має намір здати пакет документів. Але, як він пояснив пізніше, за станом свого здоров’я, звернувся до лікаря, надаввідповідну довідку і заяву розглянути це питання. 26 вересня представник політичної партії Олександр Парицький прибув до комісії та здав документи.

Ранішеголова Щасливцевської сільради Віктор Плохушко, який був представлений як кандидат на посаду Генічеського міського голови від партії «Слуга Народу» під час візиту президента Володимира Зеленського на Херсонщину, заявив, щообласний штаб "Слуги народу” не подав до ТВК затверджені на партконференції списки кандидатів у депутати майбутньої Генічеської міської ради.

При цьомуВіктор Плохушковстиг подати документи для реєстрації в кандидати на посаду Генічеського міського голови як самовисуванець.

У свою чергу, голова Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу»Юрій Соболевський, розповідаючи ситуацію в Генічеському районі, заявляв, що Віктор Плохушко пішов самовисуванцем "з незрозумілих причин”.

"Наш кандидат був обраний головою Генічних ОТГ Віктор. Також був затверджений список кандидатів у депутати. Однак, з причин нам ще не зрозумілих, Віктор Плохушко вирішив подати заяву на посаду голови ОТГ, відповідні документи (мабуть заздалегідь підготовлені) подали по ТБ. Також за інформацією нашого довіреника, відповідального за подання документів, штаб Віктора Похушка відмовився передавати йому документи (претенденти) під різні претексти, що зробило неможливим подати своєчасне подання до ТВК. Ми обов’язково проведемо ретельну перевірку всіх обставин цієї неприємної ситуації та опублікуємо її результати. Позицію щодо підтримки Віктора на виборах нашою партією не розглянули. Хочеться вірити, що це людський фактор, а не ще одна електоральна інтрига. Поки що запитань більше, ніж відповідей”, –написав Юрій Соболевськийна своїй Фейсбук-сторінці.

За даними ЦВК, на виборах депутатів Генічеської міської міської ради мають право голосу 43557 громадян, вибори проводитимуться за системою пропорційного представництва.

Згідно календарного плану ЦВК, з 15-го і до 24-го вересня політичні партії могли проводити конференції обласних організацій з висунення кандидатів. Такі ж терміни і для реєстрації цих кандидатів.

Згідно спостережень ОПОРИ, Херсонська та Скадовська районні комісії порушили терміни утворення виборчих округів, а Новокаховська та Генічеська – утворили округи без принципу неперервності меж.

Нагадаємо:

7 липня Верховна Рада призначила вибори до місцевих органів влади в Україні на 25 жовтня 2020 року. На окупованих територіях Криму і Донбасу місцеві вибори проводитись не будуть до припинення військової агресії Росії, виведення незаконних збройних формувань, відновлення контролю над державним кордоном України та відновлення конституційного ладу та правопорядку на цих територіях.

5 вересня офіційно стартував виборчий процес з проведення місцевих виборів.

 

 

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: