Херсон °C

В окрузі №184 відбулось 20 замін членів ОВК – деякі з них включались та виключались зі складу комісії кілька разів

Новости » Политика
0

В окрузі №184 відбулось 20 замін членів ОВК – деякі з них включались та виключались зі складу комісії кілька разів

Від початку створення окружної виборчої комісії для організації та проведення проміжних виборів народного депутата на окрузі №184 у її складі відбулось 20 замін. Деякі члени включались до складу комісії кілька разів, втім кожного разу – від інших партій.

Так, Центральна виборча комісія сформувала окружну виборчу комісію у кількості 18 осіб. Керівні посади отримали фракція «Опозиційна платформа – За життя» (голова), партія «Голос» (заступник) та Радикальна партія Олега Ляшка (секретар).

До складу комісії увійшли також кандидатури від партій, які мають парламентські фракції, зокрема «Слуга народу», «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Голос», а також партій «Сила права», «Батьківщина», ВО «Свобода», «Європейська солідарність», Аграрна партія України, «Українська стратегія Гройсмана», Партія зелених України, «Слуга народу», «Партія Шарія», «Соціальна справедливість», «Факел».

Після першого засідання ЦВК замінила трьох членів, які були в числі тих, хто був відсутнім:

·Азарова Михайла Сергійовича (Сила права) замінено на Тимофеєва Дениса Володимировича (Сила права), який на президентських виборах у 2019 році представляв Юлію Тимошенко, а на парламентських того ж року - ВО «Батьківщина» та згодом «Відродження».

·Від Партії Зелених України Кривенкова Вадима Андрійовича - на Жайворонюка Василя Васильовича. Він у 2019 році на парламентських виборах був членом комісії від Радикальної партії Олега Ляшка, а на президентських – від кандидата Руслана Ригованова.

·ВО «Факел» - Шаповал Діани Русланівни на Лагодинську Євгенію Андріївну, яка на президентських виборах 2019 року у першому турі представляла Василя Журавльова, у другому – Петра Порошенка.

17 вересня секретаря Олесю Кобзєву за поданням Радикальної партії замінили на Віталію Оніщенко, а замість члена комісії «Соціальна справедливість» Станіслава Хаустова включили знову Олесю Кобзєву.

Віталія Оніщенко є адвокаткою та керівницею ТОВ «Капітал юрист плюс». Вона також є серед засновників громадської організації «Регіональна платформа «Нам тут жити», де також зазначені кандидат від Партії Ігоря Колихаєва Геннадій Лагута та сам Ігор Колихаєв. Оніщенко також є помічницею депутата Херсонської міської ради В’ячеслава Білковського від партії «Нам тут жити».

Крім того, у 2018 році вона проводила юридичні консультації мешканцям Херсонщини, як юристка Благодійного фонду Ігоря Колихаєва, про що свідчать публікації у ЗМІ та на сайті територіальної громади.

Що стосується Олесі Кобзєвої, то згідно з даними єдиного державного реєстру вона і Геннадій Лагута є серед засновників громадської організації «Центр соціальних та економічних досліджень "Південь".

24 вересня ЦВК замінила голову ОВК Віктора Борідка, якого подала партія, що має парламентську фракцію, «Опозиційна платформа – За життя», на Інну Поляренко. Як і Віталія Оніщенко, вона є серед засновників «Регіональної платформи «Нам тут жити» та помічницею депутата Херсонської міської ради від партії «Нам тут жити».

Як і Віталія Оніщенко вона також проводила юридичні консультації від Благодійного фонду Ігоря Колихаєва. Про це, зокрема, свідчить пост Фонду за 25 вересня.

Тією ж постановою Едуарда Когута за поданням партії «Українська стратегія Гройсмана» замінила на Віктора Борідка. Під час позачергових парламентських виборів 2019 року Борідко представляв партію «5.10» (заступник голови комісії) на окрузі №184, а під час виборів Президента – Євгена Мураєва.

1 жовтня за поданням політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» Віктора Борідка замінено на Максима Ремигу, який проводить індивідуальну адвокатську діяльність. Адреса, вказана на сайті асоціації адвокатів, є ідентичною з адресою ТОВ «Капітал юрист плюс», керівницею якого є Віталія Оніщенко. У 2019 році він був членом комісії від Партії зелених України, а на президентських виборах того ж року представляв Петра Порошенка та Сергія Капліна.

6 жовтня відбулось одразу 7 замін у складі ОВК.

·Партія «Голос» замінила заступника голови окружної комісії Філіпа Філіпова на Євгена Ніколенка, який у 2015 році був членом комісії на місцевих виборах від партії «Відродження України», а у 2012 році представляв Аркадія Корнацького на «проблемному» 132 окрузі.

·Секретаря комісії Віталію Оніщенко замінили за поданням Радикальної партії Олега Ляшка на Богдана Бартосевича. На місцевих виборах 2020 року він був членом Рівненської обласної територіальної виборчої комісії від Партії місцевих громад.

·Партія «Батьківщина» замінила Михайла Аршевського на Світлану Рогачеву, яка була головою Таїровської виборчої комісії в Одеській області на місцевих виборах від партії «Опозиційна платформа – За життя», а на президентських 2019 року представляла у окружній комісії №133 Володимира Зеленського.

·Від Партії зелених відбулась заміна Василя Жайворонка на В’ячеслава Мамонова. Останній є помічником народного депутата від «Слуги народу» Юрія Здебського. На останніх президентських виборах був членом комісії від Володимира Зеленського, а парламентських – уповноваженою особою партії «Слуга народу».

·Аграрна партія замінила Ірину Іващенко на Володимира Белинського, який на президентських виборах 2019 року був членом комісії від Олександра Вілкула, а на парламентських – партії «Опозиційний блок». У 2015 році на місцевих виборах представляв цю ж політичну силу.

·Дмитра Погребняка «Партія Шарія» замінила на Тетяну Харченко.

·Фракція «Голос» замінила Інну Турко на Ірину Латіну, яка балотувалась на місцевих виборах 2015 року від партії «Сила людей».

12 жовтня відбулось 3 заміни членів ОВК:

·Олесю Кобзєву партія «Соціальна справедливість» замінила на Віталію Оніщенко.

·Партія «Факел» замінила Євгенію Лагодинську на Віктора Борідка.

·Партія «Слуга народу» замінила Аліну Пацалай на Дмитра Проданчука. Останній був членом комісії у місті Києві на парламентських виборах від партії «Самопоміч» та на президентських – від Андрія Садового.

18 жовтня відбулось 2 заміни:

·Аграрна партія замінила Володимира Белинського на Миколу Хлівнюка.

·Фракція партії «Слуга народу» внесла подання на заміну Михайла Властова на Олександра Медведенка, який на місцевих виборах 2020 року представляв партію «Слуга народу» у місті Києві.

Таким чином, троє членів комісії включались до складу ОВК №184 кілька разів:

·Віктор Борідко – «Опозиційна платформа – За життя», «Українська стратегія Гройсмана», «Факел»

·Олеся Кобзєва – Радикальна партія Олега Ляшка, «Соціальна справедливість»

·Віталія Оніщенко – Радикальна партія Олега Ляшка, «Соціальна справедливість»

За інформацією ГО ОПОРА

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: