Херсон °C

На Херсонщині злочинці намагалися викрасти боєприпаси

Новости » Общество
0

boepripas5За інформацією антитерористичного центру при СБ України, на Херсонщині особовий склад варти зупинив спробу викрадення невідомими цивільними особами ящиків з боєприпасами. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.  20 квітня, близько 15.00 біля станції “Сірогози”, що на Херсонщині під час перевезення військової техніки, боєприпасів та особового складу однієї із військових частин до місця виконання завдань за призначенням вартою було припинено спробу викрадення невідомими цивільними особами ящиків з боєприпасами з військового ешелону та вчинення диверсії.

Під час виходу військового ешелону зі станції “Сірогози”, водій паливозаправника помітив зловмисника, який скидав з ешелону ящики з боєприпасами до БМП-2. Військовослужбовець негайно зірвав кран аварійного гальмування потягу. Після зупинки ешелону військовослужбовець терміново повідомив про це начальника ешелону який для затримки зловмисників вислав резервну групу.

Переслідуючи злочинців, інший військовослужбовець вмілими діями затримав одного із них та утримував до прибуття підсилення.

Одного зловмисника було затримано та передано представникам слідчої групи правоохоронних органів, які прибули на місце події. Решті - вдалося втекти.

В результаті узгоджених дій особового складу варти, викраденню боєприпасів вдалося запобігти. Військовий ешелон прибув до місця призначення у визначений час.

Керівництво Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України вкотре закликає громадян не долучатися до провокаційних та інших протиправних дій з метою підтримки діяльності диверсійно-розвідувальних груп ЗС РФ на території східних областей України.

Також керівництво оборонного відомства вважає за необхідне нагадати, що під час виконання завдань в рамках антитерористичної операції, яка нині проходить у визначеному регіоні, військовослужбовці мають право застосовувати зброю у випадках, передбачених чинним законодавством та статутами Збройних Сил України.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: