Херсон °C

Суддя повернув людям понад 5 мільйонів гривень

Новости » Общество
0

В порівнянні з попередніми роками, у 2014 році, кількість позовів у сфері трудових відносин, що надійшли до Дніпровського районного суду значно зросли. До таких ситуацій в процесі трудової діяльності часто призводить неналежне виконання трудових договорів роботодавцями або підприємствами. Повідомляє прес-служба Дніпровського райсуду м.Херсона.За статистичними даними, у минулому році, до Дніпровського районного суду звернулись 398 херсонців із позовами що виникають із трудових правовідносин. Левова частка їх (а це 375 позовів) стосуються невиплати або заборгованості заробітної плати. Майже усі звернення судом були розглянуті, та у 353 випадках вимоги позивачів було задоволено. Нарахована сума виплат заробітної плати херсонцям становила понад 5 мільйонів 236 тисяч гривень, в тому числі 6000 гривень – моральної шкоди. Слід зазначити, що по 3 справам закрито провадження, 1 позов передано до іншого суду, а решта звернень перенесено до розгляду на 2015 рік.

Довідка: Що робити, якщо не виплачують або заборгували зарплатню?

Необхідно скласти позовну заяву про стягнення заборгованості по заробітній платі та звернутися до суду. Заява подається до суду за місцем реєстрації працівника, або за місцем реєстрації юридичної особи підприємства.

Для підготовки позовної заяви на підприємстві необхідно взяти розрахунок по заборгованості.Лист з вимогою про видачу розрахунку необхідно особисто зареєструвати на підприємстві, або послати поштою рекомендованим листом з повідомленням. Також треба взяти копії наказів про прийом на роботу і про звільнення (якщо працівник звільнений), копію трудової книжки (якщо вона знаходиться на підприємстві). Зібравши усі підтверджуючі документи,необхідно написати та подати заяву до суду.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: