Херсон °C

Нардеп Співаковський: За проблеми в освіті чиновників треба саджати за ґрати

Новости » Общество
0

Нардеп Співаковський: За проблеми в освіті чиновників треба саджати за ґратиУ гостях прес-центру «Херсонщина за день» народний депутат України, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Олександр Співаковський окреслив основні проблеми освіти в сільській місцевості.

«Я часто їжджу по сільських школах, і в багатьох досі туалети на вулиці, це просто жах коли на вулиці 10 градусів морозу з вітром, а дитина після походу до такого туалету отримує захворювання. Тому я хочу сказати, що це відповідальність місцевої влади і держави, влада має контролювати стандарти, які повинні виконуватися незалежно від регіону. І якщо у місцевої влади немає можливості це фінансувати, є субвенції, які повинні прийти в цю школу», - зазначив депутат.

Також Олександр Співаковський поділився своїм баченням вирішення цих проблем: «Чиновники Міністерства освіти повинні виїжджати на місця і дивитися, що там відбувається. Зараз все йде до того, що в селах будуть закривати школи, на жаль, Україна йде від села. Зрозумійте, скільки там людей, вони працюють на землі, вирощують хліб, зерно, створюють багатство країни. І якщо їхні діти не мають доступу до освіти такої як в Києві, Херсоні, чи в Запоріжжі, це ненормально. Це шлях у нікуди. І місцеві чиновники повинні розуміти, що вони прийшли не для самозбагачення, а для того, щоб забезпечити ці стандарти.

Я вам скажу, що жоден народний депутат не може самостійно вирішувати ці проблеми по Україні. Ми можемо наділяти владою відповідні міністерства, які повинні забезпечити реалізацію державної політики в галузі освіти і науки. Це є дуже важливим, якщо, наприклад, міністр або заступник міністра прийде до школи, то побачить ,що там є питання і до міністра, і до місцевої ради, і до генеральної прокуратури. Адже якщо в цій школі немає цих стандартів, отже є питання виконання закону, і тоді людина, яка за це відповідає повинна йти через суд до тюрми. Тому нехай краще чиновник піде до тюрми, ніж дитина після псевдо закінчення школи піде до тюрми через правопорушення», - запевняє народний депутат.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: