Херсон °C

Допоки йде процес формування потужних громад, ми не можемо проблеми в освіті перекладати на місцевий рівень, - Олександр Співаковський

Новости » Общество
0
Допоки йде процес формування потужних громад, ми не можемо проблеми в освіті перекладати на місцевий рівень, - Олександр СпіваковськийПро це народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Олександр  Співаковський сказав в ефірі парламентського телеканалу «РАДА», акцентуючи і на питаннях  майбутнього загальної середньої  освіти, і фінансування цього року  ЗНО. Більше того, в умовах децентралізації влади, важливо проводити реформи не заради економії коштів, а заради їх ефективного використання. Діти в сільській місцевості повинні мати доступ до якісної освіти. При цьому, час переміщення до школи і назад не повинен перевищувати 30-40 хвилин. А це і питання наявності вже шкільного автобуса в місцевій громаді,  і місцезнаходження опорної школи в районі.
«Освіта – це фундамент розвитку економіки, тому Верховна Рада України повинна врегулювати найближчим часом  питання фінансування профтехосвіти  і бути відповідальним  за рішення, які приймає в стінах парламенту»,- підкреслив в ефірі Олександр Співаковський. 


0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: