Херсон °C

Співаковський закликав ВР розглянути законопроекти щодо фінансування профтехосвіти в якості першочергових

Новости » Общество
0

Про це народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка», перший заступник Голови Комітету з питань освіти та науки Олександр Співаковський повідомив під час засідання Погоджувальної ради.

«У середу будуть відбуватися парламентські слухання з питань професійно-технічної освіти. Запрошую вас послухати, як 500 освітян приїдуть з усієї України і будуть розповідати, як руйнується ця система. Тому прошу Голову ВР перенести питання 44, 45, 46 з порядку денного на вівторок в першочергові, інакше нам нічого буде говорити. Ми або подолаємо вето Президента, або внесемо цей закон на підтвердження», – сказав Співаковський.

Він додав, що питання професійно-технічної освіти вже третій місяць не може вирішитися в Парламенті.

«Законопроекти № 3831-2, 3831-3 (Пропозиції Президента до Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансування професійно-технічної освіти», №3831-2 , і «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти», № 3830-3 – ред.) ми повинні винести одним блоком на ранок у вівторок . Я хотів би нагадати,що ще двісті років тому, Фрідріх Фрьобель, засновник інституту дитячого садка, сказав, що дитячий садок – це оранжерея життя, де плекаються найшляхетніші люди майбутнього. Ми двадцять три роки тому розвалили систему дитячих садків. Тому, ми не можемо повторити це відносно профтехосвіти», – зазначив перший заступник Комітету.

Серед іншого, Олександр Співаковський закликав представників Міністерства освіти і науки активніше брати участь в роботі профільного Комітету.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: