Херсон °C

На Херсонщині підведені підсумки гри «Джура»

Новости » Общество
0
На Херсонщині підведені підсумки гри «Джура»3-7 червня на Херсонщині відбулося проведення ІІ етапу (обласного) щорічної Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура». Метою гри є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадської позиції, здорового способу життя, духовно багатої та фізично розвиненої особистості. Про це повідомляє прес-служба ХОДА.
«Джура» – багатогранна гра. Вона охоплює одразу декілька напрямків розвитку молоді. Змагання, у яких беруть участь школярі 8, 10 класів, дають можливість сформувати і здобути учасникам такі якості як: самостійність, мужність, сміливість, рішучість, відвага, стійкість, наполегливість. Дівчата і хлопці, мають змогу продемонструвати свої знання з військової історії, позмагатись у наданні першої долікарської допомоги, відчути командну працю у тактичній грі на місцевості, спробувати себе у стрільбі з пневматичної гвинтівки, продемонструвати свої творчі та спортивні здібності. Гра «Джура» безумовно загартовує дух, укріплює моральні цінності, надає базових знань та умінь, необхідних захиснику Вітчизни, зміцнює міжрегіональну дружбу дітей та єднає.
Організацією та проведенням 5-денної гри займалась професійна команда КЗ «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради, на чолі з директором Ларисою Хабрат. Проведення ІІ етапу (обласного) щорічної Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура» відбулося за сприяння обласної державної адміністрації, Головного Управління ДСНС України у Херсонській області, Товариства Червоного Хреста у Херсонській області, обласного військового комісаріату, товариства соборного козацтва «Січ», громадської організації «Товариство воїнів – учасників, ветеранів АТО на Сході України». За допомогою цих спеціальних підрозділів гра «Джура» була наповнена емоційними і яскравими подіями. Так, співробітники Головного управління Національної поліції в Херсонській області продемонстрували виступи кінологічного центру та відділу швидкого реагування із захвату автомобіля. Також були проведені навчання Товариства Червоного Хреста із надання першої медичної допомоги, учні мали змогу роздивитись військову техніку, спробувати польову ку хню та відвідати етнодискотеку.
Як зазначила Лариса Хабрат: «З першого і до останнього днів змагань, спостерігалась однаково гарна підготовка усіх учасників, особливо дівчат, які в деяких командах були ройовими (командуючими)».
Жоден учасник, не залишився без нагороди. Всі діти отримали дипломи учасників, а переможці у окремих змаганнях –кубки, грамоти та медалі.
За результатом усіх видів змагань призові міста посіли:
І місце – команда Чаплинського району «Турбаївці»;
ІІ місце – команда Скадовського району «Сіроманці»;
ІІІ місце – команда м. Нова Каховка «Орлята».
Переможці гри – команда «Турбаївці», окрім кубків, грамот та медалей отримала 3000 грн з призового фонду. Також команда отримала перехідну булаву та шаблю, які вручили представники громадської організації «Товариство воїнів – учасників, ветеранів АТО на Сході України».
Юнак Анатолій Богачук з Генічеського району, який в минулому році приймав участь у грі «Джура», сьогодні успішно захищає нашу Вітчизну у зоні АТО!
Як зазначила перший заступник голови облдержадміністрації Валентина Січова: «Цей конкурс важливий для виховання патріотичної молоді країни, тому маю надію, що наступного року депутати обласної ради підтримають нашу молодь».
ІІІ Всеукраїнський тур відбудеться у серпні 2016 в Одеській області.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: