Херсон °C

Співаковський просить виділити курортному селищу Лазурне на літній період додаткову карету «швидкої допомоги»

Новости » Общество
0
Співаковський просить виділити курортному селищу Лазурне на літній період додаткову карету «швидкої допомоги»Народний депутат України Олександр Співаковський просить Департамент охорони здоров’я Херсонської ОДА розглянути можливість виділення Лазурненському пункту базування бригад екстреної медичної допомоги на період курортного сезону додаткового санітарного автомобіля. Звернення з цього приводу він надіслав на ім'я директора Департаменту Віктора Короленка.
Як зазначається у документі, наразі вказана бригада швидкої медичної допомоги має один санітарний автомобіль і обслуговує мешканців кількох населених пунктів Скадовського району загальною кількістю 5,2 тис.чоловік. Це цілком відповідає встановленим нормам, за якими  розрахункова кількість населення для обслуговування однією бригадою швидкої медичної допомоги складає 10 тисяч чоловік.
«Проте, смт Лазурне Скадовського району є курортним селищем, яке щороку відвідує велика кількість відпочивальників, яка значно зросла після анексії Криму країною-агресором Російською Федерацією. Тобто, фактична кількість населення під час курортних місяців зростає у 3-4 рази. Так, у 2015 році за три літні місяці вказаним пунктом швидкої медичної допомоги було здійснено 1270 виїзди на виклики. За свідченнями депутатів та мешканців селища, однієї карети швидкої допомоги не вистачає. Вкрай важливо піклуватись про надання належної якості швидкої медичної допомоги як для мешканців селища, так і для відпочиваючих, туристів. Херсонська область має один із пріоритетів розвиток туристичної галузі, забезпечення належних умов для відпочинку всіх гостей області», - йдеться у зверненні.
Враховуючи вказані обставини, Олександр Співаковський просить керівництво Департаменту вжити всіх необхідних заходів для надання Лазурнянському пункту базування бригад екстреної медичної допомоги додаткового санітарного автомобіля на літній (курортний) період 2016 року.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: