Херсон °C

Справжні сучасні жінки. Які вони?

Новости » Общество
0
Справжні сучасні жінки. Які вони?Все частіше в умовах сьогодення сучасну жінку можна зустріти в кріслі начальника, з депутатським посвідченням, в пагонах, за кермом автомобіля. Сучасна жінка має цілий набір якостей, які допомагають їй з легкістю справлятися з високим темпом життя. До речі, одна з відмінних особливостей сучасної жінка – це прагнення зробити все по вищому ґатунку. Сучасна жінка відповідальна та цілеспрямована, ідейна та рішуча…
Нині Раденську сільську раду очолює саме така впевнена та цілеспрямована жінка – Олена Вікторівна Кравченко. Односельці довірили цій тендітній жінці керувати громадою, бо впевнені, що вона зможе згуртувати навколо себе депутатів, працівників місцевої влади, бізнесменів та активних односельців задля розвитку громади. До територіальної громади входять два населених пункти село Раденськ та Пролетарка, тож турбот вистачає з ранку до вечора, практично без вихідних та відпусток.
Ми познайомилися з Оленою Кравченко під час поїздки до с.Григорівка Чаплинського району. Де Олена Вікторівна, в числі делегації сільських голів Цюрупинського району, взяла участь у практичному семінарі з вивчення успішного досвіду співпраці громади с.Григорівка з Проектом Європейського Союзу та Програми розвитку ООН. Колеги, залучивши інвестиції, суттєво покращили умови життя у своєму населеному пункті у сфері розвитку інфраструктури села та створення сільськогогосподарських кооперативів.
Тож, як сьогодні живеться громадам двох сіл, як доводиться вирішувати повсякденні проблеми та що хотілося б змінити про це наша розмова з сільським головою Оленою Вікторівною Кравченко.
- На посаду сільського голови громада мене обрала вперше. Мені було дуже приємно, що мені люди повірили. У нас команда хороша - більше однодумців. Спочатку були різні думки, про те ми прийшли згоди, що маємо йти в одному напрямку. Ми прийняли бюджет, злились в одну команду і плануємо по цьому напрямку йти. Бюджет нашої сільської ради складає до двох мільйонів власних коштів - це земельний податок, акцизний збір тощо. У нас є два села - Раденськ і Пролетарка, а це більше чотирьох тисяч осіб. Тож клопоту вистачає, здебільшого - це проблеми благоустрою наших сіл - капітальні ремонти приміщень, дитячого садка, школи, Будинку культури. За попередні роки все це занепадало, звичайно, намагалися робити  все що в силах, але не виходячи з бюджету. Зараз поступово виконуємо ремонтні роботи, - розповідає Олена.
Посада сільського голови, погодьтесь, справа не досить жіноча, навіть більше того - чоловіча. Адже доводиться всяке: контролювати свої почуття, проявляти врівноваженість та холодний розум, а в деяких ситуаціях діяти як чоловік. А втім, Олена Кравченко про свою роботу розповідає із захопленням. Не забувають у селі і про культуру. Наразі у селі працюють над тим, щоб дати нове життя культурній споруді, а точніше проводять ремонт приміщення Будинку культури. Бо селяни не лише працелюбні, а ще й талановиті та співочі.
- От зараз ми перекриваємо дах у Будинку культури в Раденську, робимо ремонт в Пролетарському Будинку культури. У нас є народний художній  колектив. Інший колектив - це «Калинове намисто», там здебільшого молоді дівчатка. Є колективи діток «Вишеньки», танцювальний та вокально - інструментальний колективи. В цьому році ми придбали музикальні інструменти і вже на 9 травня хлопці виконували пісні під супровід нових інструментів. Наші творчі колективи звідусіль привозять додому нагороди та відзнаки, тому ми маємо їх підтримувати та створювати належні умови, аби село жило та примножувало своє духовне багатство, - говорить сільський голова.
Дбають у селі і про дитячі садки, і про ФАПи, адже турбота про малечу і медичне обслуговування жителів одне з найважливіших аспектів.
За словами сільського голови, у Раденську працює сімейна амбулаторія, а у Пролетарці є ФАП. У медичних закладах є необхідне обладнання, зроблений ремонт. За потребою проводяться поточні ремонти приміщень. У планах керівництва села – це встановити огорожу та облаштувати під’їзні доріжки. У дитячому садку у минулому році було встановлено енергозберігаючі вікна та двері за рахунок бюджету села. Замінили опалювальний котел. Влітку заплановано виконати ремонтні роботи мереж водовідведення у дитячому садку, також облаштувати під’їзні шляхи тощо.
Крім питань благоустрою та покращення інфраструктури села, у населеному пункті є проблема, яка стосується багатьох сільських рад – це питання генерального плану місцевості. У своїй більшості сільські ради користуються документом ще з 80-х років минулого століття, проте як час іде, вносячи зміни, а коригування планів не відбуваються за браком коштів. Відсутність важливого документу для села не дає можливості вирішувати певні земельні питання жителів.
В свою чергу Олена Вікторівна впевнена, що громада має розвиватися, а селяни заслуговують на комфортні умови проживання.
- Ми живемо у селі, працюємо для громади і хочемо, аби населені пункти розвивалися і процвітали, а для жителів створювалися максимально комфортні умови. Ось і у подорож до сусідів вирушила з метою подивитися, повчитися, можливо щось взяти нове і собі. Ми б хотіли взяти участь у міжнародних проектах та за їх підтримки відновити опалення у Будинку культури, встановити котельню. Кожен з нас хоче вчитися новому, і якщо вже пішли на ці посади, то потрібно розвиватися і йти далі, - переконана голова Раденської сільської ради Олена Кравченко.
Світлана Шендрик
 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: