Херсон °C

На Херсонщині запустили зрошувальні агрегати

Новости » Общество
0
На Херсонщині запустили зрошувальні агрегатиУчора, 30 липня, на Херсонщині відзначили День поля, а саме у ТОВ «Корабелка-Агро», на територію Кізомиської сільської ради Білозерського району.
На заході були присутні голова облради Андрія Путілова, голова ОДА Андрій Гордєєв та депутати обласної ради. Серед почесних гостей був присутній представник ЄБРР – Василь Гонгер. У рамках Дня поля перерізали «червону стрічку» та запустили зрошувальні агрегати виробництва Херсонського машинобудівного заводу.
«Дуже важливо, що дощувальна техніка саме вітчизняного виробництва, вона збирається на Херсонському машинобудівному заводі, - зазначив Андрій Путілов. – Це нові робочі місця та податки в місцеві бюджети, за рахунок яких буде розвиватися і соціальна сфера».
Як зазначив Олександр Кручененко, директор ТОВ «Корабелка-Агро», відновлення зрошення та встановлення нових зрошувальних агрегатів дасть можливість значно збільшити урожайність та створити додаткові робочі місця, а також збільшити плату місцевим жителям за оренду земельних ділянок.
За словами генерального директора ТОВ НВП «Херсонський машинобудівний завод» Олександра Олійника, деталі до виробництва зрошувальних агрегатів виготовляються на Херсонщині. Тут проходить і їх збірка. Єдине, що імпортується з-за кордону - це двигуни. «Наразі ми ведемо перемовини із заводом, який працює на території області та виготовляє потрібні нам двигуни. Ми маємо наміри закуповувати двигуни саме їхнього виробництва», - зазначив Олександр Олійник. Вартість одного такого зрошувального агрегату вітчизняного виробництва складає 1 млн.грн., що майже в три рази дешевше ніж імпортний.
Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв відзначив, що є чітка позиція керівництва країни щодо підтримки зрошення на півдні України, зокрема, на Херсонщині. За його словами, планується зустріч з питань розвитку зрошення за участі Уряду, директора Світового банку в Україні, народних депутатів України. Голова Херсонської ОДА сподівається також долучитися до переговорного процесу. «Сьогодні зрошення виходить на інший рівень у відносинах нашого уряду зі Світовим банком і іншими фінансовими організаціями», - каже голова ОДА. Гордєєв також прокоментував ситуацію щодо закінчення будівництва підстанції «Нова», яка повинна вирішити питання сталого енергопостачання споживачів Чаплинського й Каланчацького районів та вирішити питання зі зрошенням. Будівництво підстанції мали закінчити вже 1 липня, проте виникли технічні збої і закінчення будівництва від терміновано на 10 днів. Ситуація напружена, але контрольована», - відзначив Гордєєв.
Крім того, у рамках відзначення Дня поля, за багаторічну сумлінну працю, успіх у професійній діяльності, вагомий внесок у збільшення виробництва сільськогосподарської продукції та досягнення стабільних показників економічного розвитку Почесною грамотою голови Херсонської обласної ради відзначено директора ФГ «Зоря» (Білозерського району) Станіслава Стеця; директора ФГ «С.А.Д.» (Білозерського району) Дмитра Стеценка; директора ТОВ «Корабелка-Агро» (Білозерського району) Олександра Кручиненка; заступника директора з організації виробничого процесу ТОВ «Корабелка-Агро» (Білозерського району) Миколу Береговського; механіка ТОВ «Корабелка-Агро» (Білозерського району) Анатолія Себру.
 

На Херсонщині запустили зрошувальні агрегати

 

На Херсонщині запустили зрошувальні агрегати

 

На Херсонщині запустили зрошувальні агрегати

 

На Херсонщині запустили зрошувальні агрегати

 

На Херсонщині запустили зрошувальні агрегати

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: