Херсон °C

О. Співаковський: Цього тижня ВР має розглянути ряд законопроектів щодо реформування системи освіти

Новости » Общество
0
О. Співаковський: Цього тижня ВР має розглянути ряд законопроектів щодо реформування системи освітиПро це, під час засідання Погоджувальної ради керівників фракцій та голів комітетів Верховної Ради України, повідомив народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка», Перший заступник Голови Комітету з питань освіти Олександр Співаковський.
«У вівторок планується розглянути базовий закон про освіту, який передбачає здійснення кардинальних реформ: введення 12-річної освіти, реформа структури середніх шкіл, створення численних інституцій, зокрема,  Агентства з якості освіти, кваліфікаційний центр, опорні школи», – заявив Співаковський.
Він зазначив, що Комітет з питань освіти зробив відповідні запити до профільних міністерств щодо розрахунку економічних і юридичних показників законодавчих актів.
«Згідно нашими розрахунками, в 1200 актів ми повинні внести відповідні зміни. Враховуючи негативний досвід, який ми маємо від імплементації Закону про вищу освіту, де імплементовані тільки 40% актів, а також від імплементації Закону про науково-технічну діяльність, де з 17 прийнята тілька одна постанова кабміну. Те саме зараз відбувається в профтехосвітою. Оскільки,  для реалізації закону №3628, який ми з вами прийняли, за попередніми розрахунками Мінфіну, потрібно 1,6 млрд грн», – зазначив депутат.
У зв’язку з цим, Співаковський пропонує провести разом з Комітетом з питань бюджету парламентські слухання.
«В жовтні-листопаді разом з бюджетним комітетом потрібно провести парламентські слухання щодо фінансування розробки системи освіти в цілому. Щоб ми зрозуміли, де ми маємо дотації», – підкреслив Перший заступник Голови освітнього Комітету.
Крім того, Співаковський наголосив на тому, що потрібно відновити харчування у школах.
«Потрібно відновити систему харчування, і всі освітні реформи необхідно здійснити, щоб забезпечити імплементацію всі законів, що стосуються освіти», – сказав депутат.
Від фракції «Блок Петра Порошенка». Олександр Співаковський наполягає на тому, щоб до порядку денного були внесені законопроекти: - «Про внесення змін до додатка № 3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансового забезпечення реформування рибної галузі України”, реєстраційний №4464; - «Про внесення змін до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (щодо підтримки літакобудівної галузі)», реєстраційний №3457; - «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо підтримки літакобудівної галузі», реєстраційний №3458; - «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для міжнародної кооперації суб’єктів літакобудування та розвитку вітчизняного літакобудування», реєстраційний №4809; - Проект Закону Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо підвищення державної підтримки Національної академії наук України та національних галузевих академій наук”, реєстраційний №4477.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: