Херсон °C

Чим привабити інвестора на Чорноморському узбережжі, обговорювали в ОДА

Общество, Экономика
0

Чим привабити інвестора на Чорноморському узбережжі, обговорювали в ОДАВ Херсонській ОДА пройшла зустріч представників влади та безпосередніх інвесторів, що візьмуть участь в Міжнародномуінвестиційному Форумі«Таврійські горизонти». На круглому столі обговорювалися організаційні моменти проведення Форуму, та, зокрема, інвестиційний клімат в Херсонській області загалом.

Чим привабити інвестора на Чорноморському узбережжі, обговорювали в ОДА

 

-Сьогодні можу сказати точно, що у керівництва області є чітка позиція – максимально сприяти в залученні та супроводі інвесторів. Про це сьогодні на нараді й говорив голова ОДА Андрій Гордєєв. В структурі ОДА вже зареєстровано відповідний Департамент, завданням котрого буде займатися безпосередньо інвестиціями, супроводженням інвестпроектів. Дії наступні – між інвестором і ОДА підписується меморандум, далі утворюється робоча група, в склад якої входять спеціалісти відповідних сфер, громадськість, таким чином утворюється «зелений коридор» для проекту аж до втілення його в життя. На даний період вже створено робочі групи, котрі співпрацюють з тими інвесторами, що вже є на Херсонщині. Таким чином чиновники різних структур, податкової, ГАСКу та інші, почули «Дунапак», «Хенкель». Їх проблемні питання було вирішено, - розповів учасник зустрічі, в.о заступника голови ОДА Євген Рищук.

Євген Миколайович підкреслив, що основні напрямки розвитку Херсонщини – агропромисловий комплекс, туризм, альтернативна енергетика, це якраз ті сфери, що в світі приваблюють інвестора.

-Ми маємо понад 200 км пляжної зони, однак і маємо те, що серйозний інвестор не цікавиться тими пропозиціями, котрі маємо. Це тому, що все узбережжя давно роздане на клаптики під різноманітну діяльність. Як результат – маємо бізнес у тіні, інфраструктура населених пунктів не розвивається, а більш вибагливий турист немає відповідного обслуговування. Весь принцип курортної зони в багатьох випадках базується таким чином – здеру гроші сьогодні, а завтра хоч потоп, і так з року в рік. В результаті у нас туризм належно не розвивається, як в інших європейських країнах. Саме це питання сьогодні розглядали на засіданні. Як приклад обговорювали сьогодні частину узбережжя в Більшовику Голопристанського району. Ситуація наступна – розділений навіть пляж, ледь не море, але інфраструктура не розвивається. Тому, тільки будуть заявки від інвестора, маємо на меті обговорювати це питання з власниками земельних ділянок. Забігаючи наперед, аби не займалися політиканством та не спекулювали на цій темі – ніхто ні у кого ділянки забирати не збирається. Питання буде обговорюватися відкрито. В свою чергу, ОДА готова розглядати можливість підводити каналізацію, електромережі, дороги, - акцентує Євген Рищук. – Принцип розвитку «туристичної зони», що маємо в Залізному Порту сьогодні – дорога в нікуди, тому маємо змінюватися…

Нагадаємо, 30 вересня у місті Нова Каховка відбудеться щорічний Міжнародний інвестиційний Форум «Таврійські горизонти: привабливість, співпраця, інвестиції, економічний розвиток».

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: