Херсон °C

У Дніпрі водолази знайшли вибухівку

Новости » Общество
0
У Дніпрі водолази знайшли вибухівку27 вересня штатними водолазами Херсонського морпорту під час обстеження стіни пірсу одного з причалів були виявлені боєприпаси  часів минулої війни.
Вже наступного дня, водолази-піротехніки, після отримання заявки, провели обстеження дна річки Дніпро у вказаній акваторії і виявили загалом 5 боєприпасів: 1 артилерійський снаряд калібром 76 мм, 3 мінометних міни калібром 82 мм та робочу частину підкаліберного боєприпасу гармати «Рапіра». Оскільки артснаряд не підлягав транспортуванню, було прийнято рішення про його знищення під водою. Аби не пошкодити інфраструктуру причалу, водолази-піротехніки перемістили боєприпас на безпечне місце і підірвали. Решту вибухонебезпечних предметів було вилучено та транспортовано для знищення до Олешківського полігону.
Загалом, роботи по знешкодженню боєприпасів тривали з 17:00 до 19:00.
Як з’ясувалось пізніше - боєприпаси часів минулих війн знаходилися  у непрозорому поліетиленовому пакеті та скотилися в воду з купи металобрухту. Небезпечний пакет пройшов шлях від безвідповідального мешканця до недбалого приймальника металобрухту та місця перевантажування  металобрухту .
Вкотре сектор з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Суворовської районної ради звертається до мешканців району бути пильними і уважними при виявленні вибухонебезпечних предметів та одразу повідомляти про небезпечну знахідку за короткими номерами 101,102,1580.
На базі Аварійно-рятувального загону  спеціального призначення ГУ ДСНС України у Херсонській області, групою піротехнічних робіт проводиться як перевірка так і супроводжувальні роботи (при завантаженні та розвантаженні)  металобрухту (м. Херсон вул. Вишнева 12).
 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: