Херсон °C

Олександр Співаковський вважає, що держава недостатньо виділяє коштів на студентів

Общество, Политика
0
Олександр Співаковський вважає, що держава недостатньо виділяє коштів на студентівПро зміни, які необхідно здійснити для імплементації Закону України «Про вищу освіту», розповів народний депутат, заступник голови освітнього комітету Ради Олександр Співаковський.
Закон повинен змінити поведінку суб’єктів освітнього процесу: студентів, викладачів та самих університетів. А тепер давайте подивимось, як ходили студенти в університет за «папером» (дипломом) три роки тому, так і ходять. Як викладачі ходили щоб більше отримати навантаження, так воно і відбувається сьогодні», - зазначив він.
Нардеп нагадав про відсутність практичної реалізації мобільності студентів.
«Мобільність задекларована відповідно до Болонського процесу фактично не реалізована, бо немає інструментів, які дозволять студенту поїхати в закордонний вуз, навчатись там протягом семестру та, проінформувавши про це свій виш, отримати зарахування того навчання в своєму університеті. Відповідних механізмів немає, є лише декларація у вигляді закону, а на практиці нічого не змінилось», - наголосив Співаковський.
Також на думку нардепа, студенти недостатньо включаються в науково-дослідну роботу в університетах.
Серед проблем, які об’єктивно заважають сьогодні підвищенню якості освіти у вітчизняних вишах, він назвав недостатнє фінансування університетів.
«Як можна забезпечити навчання студента, якщо держава виділяє на це 2 долари на день?», - підсумував Олександр Співаковський.
Джерело: Вища освіта

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: