Херсон °C

У Дніпровському районі відзначили кращих соціальних робітників

Новости » Общество
0

6 листопада в Україні відзначатимуть День працівника соціальної сфери. Соціальна сфера завжди була і є важливим напрямом діяльності держави та органів місцевого самоврядування, а особливо сьогодні, у складний час відстоювання незалежності Української держави.

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Дніпровського району м. Херсона є одним з найкращих закладів соціального захисту населення міста. Щоденно 22 працівника територіального центру надають послуги з побутового обслуговування 230 одиноким непрацездатним громадянам похилого віку, здійснюють медичний супровід та психологічну підтримку, працюють над забезпеченням соціальної адаптації пенсіонерів. Соціальна сфера потребує особливих якостей як професійних, так і людських, оскільки саме на соціальних працівників покладений обов’язок допомоги та підтримки літніх непрацездатних одиноких людей, пенсіонерів, ветеранів та людей з особливими потребами. Щоденно надаються якісні послуги з побутового обслуговування непрацездатних одиноких громадян: придбання та доставка продуктів харчування, прибирання приміщень, обробка присадибних ділянок, прання та ремонт одягу і взуття, тощо. Найактуальнішою послугою сьогодення є допомога у оформленні субсидій на відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги та підтвердженні пільг на їх оплату - цей вид допомоги з початку року отримали 56 підопічних відділення соціально-побутової адаптації.

Керівництво Дніпровського району приділяє постійну увагу розвитку соціальної сфери та соціальному захисту мешканців району. З метою залучення громадян пенсійного віку до активного соціального життя, постійно розширюється співпраця з іншими державними установами та недержавними громадськими організаціями: серед партнерів соціальних працівників - філії міської бібліотечної системи, міське управління Пенсійного Фонду України, районні організації ветеранів та Червоного Хреста, волонтерський рух.

Розпочався новий навчальний рік у запровадженій наприкінці 2011 року соціально-педагогічній послузі «Університет третього віку». Випуск 2015-2016 навчального року в Університеті третього віку – 72 літніх жінок і чоловіків. Заняття в Університеті проводяться у цікавій формі: зустрічі, вечори відпочинку, практикуми з комп′ютерної грамотності… За рахунок спонсорської підтримки надається благодійна допомога малозабезпеченим родинам ветеранів війни та інвалідів.

Вітаючи працівників територіального центру Дніпровського району голова районної ради Владислав Кондратов зазначив, що сьогодні кожен з них робить надзвичайно важливу справу, підтримуючи самотніх людей похилого віку, допомагаючи їм у буденних клопотах. Зі словами привітання та вдячності за важливу соціальну роботу звернулась до трудового колективу територіального центру керуюча справами (секретар) виконавчого комітету ради Наталія Драчук, підкресливши, що робота кожного працівника соціальної сфери є надзвичайно відповідальною, адже саме завдяки їх нелегкій праці в Дніпровському районі реалізуються соціальні програми, забезпечується підтримка одиноких літніх людей, працюють соціальні інститути для забезпечення активного дозвілля та соціальної адаптації тих, хто вийшов на заслужений відпочинок, але не мириться з роками.

З нагоди свята за високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків кращі працівники територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Дніпровського району м. Херсона були відзначені грамотами голови районної ради.

Виконавчий комітет Дніпровської районної у м. Херсоні ради вітає усіх працівників соціальної сфери з професійним святом та бажає миру, щастя , добробуту всім , хто віддає своє професійне вміння і людяне серце, щоб зігріти одиноку старість, допомогти, підбадьорити й підтримати.

Прес-служба виконавчого комітету Дніпровської районної у м. Херсоні ради

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: