Херсон °C

Олександр Співаковський роз’яснив херсонцям щодо отримання і оформлення субсидій

Новости » Общество
0

Олександр Співаковський роз’яснив херсонцям щодо отримання і оформлення субсидійПраво на отримання субсидії має кожен громадянин України, незалежно від статусу житла, де він мешкає (приватний будинок, квартира або кімната у гуртожитку).

Щотижня до приймальні народного депутата УкраїниAlexander Spivakovskyзвертаються люди, в яких виникає проблема щодо отримання і оформлення субсидій. Так, наприклад, Алла Капустнікова, мешкає в гуртожитку, звернулась з проханням роз'яснити, чи має вона право на субсидію, адже ще влітку вона отримала усну відмову від представників органів соцзахисту.
«Після консультації у приймальні народного депутата оформлення субсидії розпочалось. А директор гуртожитка отримала відповідне роз,яснення, документацію, аби правом на субсидію скористались всі його мешканці. Ми наголошуємо, що право на отримання субсидії має кожен громадянин України, незалежно від статусу помешкання, де він проживає (приватний будинок, квартира або кімната у гуртожитку», - прокоментував Олексій Саковніч, помічник народного депутата України Олександра Співаковського.
До приймальні звертаються і херсонці з питанням щодо «відібраних коштів субсидії державою».
«Хочеться зазначити, що власні кошти, які були переплачені громадянами за комунальні послуги, залишаються на рахунках і ніхто немає права їх забирати. Зменшення сум переплати у отримувачів субсидії пов’язані з поверненням до державного бюджету України невикористаних сум субсидій, тобто надлишкові суми. Більше того, держава залишила на рахунках громадян невикористані суми субсидії попереднього опалювального періоду (2015-2016 років) для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, що еквівалентна вартості (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт•г електричної енергії (в разі використання природного газу/електричної енергії для індивідуального опалення). Вказані суми зараховані отримувачам субсидії, як оплата послуг з газо-, електропостачання, у тому числі обов’язкової частки платежу домогосподарства», - роз”яснює помічник нардепа Олексій Саковніч.
Звертаємо увагу, що Кабінет Міністрів України розробляє проект Постанови про внесення змін до порядку надання населенню субсидій, згідно якого громадяни зможуть монетизувати кошти, якщо вони будуть зекономлені отримувачами субсидій на комунальних послугах.
Допомагають у приймальні народного депутата України Олександра Співаковського громадянам і пришвидшити отримання субсидій або роздруківок «зимової» субсидії. Так жительки Херсон Тетяна Опанасьєва та Вікторія Кічко скористались цією можливістю . У приймальні завжди можна отримати і бланки заяв та декларації для оформлення субсидії, разом з повною консультацією щодо їх заповнення.
Адреса приймальні народного депутата України Олександра Співаковського:
вул. Перекопська, 39-а, прийом проводиться щочетверга з 13.00 до 15.00 години.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: