Херсон °C

Відкриття 4-го щорічного фестивалю «Таврійський тиждень мистецтв / Zабалка 2016»

Общество, Культура
0

Відкриття 4-го щорічного фестивалю «Таврійський тиждень мистецтв / Zабалка 2016»3 грудня 2016 14:00 в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олеся Гончара відбудеться відкриття 4-го щорічного фестивалю «Таврійський тиждень мистецтв / Zабалка 2016».

Tavria Art Week - це короткий огляд херсонських культурних досягнень і подій року в розділах візуального мистецтва, декоративно-прикладного мистецтва, дизайну, кіно, літератури, медіа-арту, музики, реклами, танцю, театру, телебачення, радіо, шоу.

Метою проекту є як зменшення бар'єрів між таврійським культурним продуктом і його авторами та загальноєвропейським культурним контекстом з одного боку, так і розвиток творчої взаємодії між окремими херсонськими авторами, колективами та організаціями з іншого боку.

Завданням проекту є виявлення і представлення увазі широкої публіки зрізу культурного життя регіону в поточному календарному році, включаючи як визнані досягнення, так і найбільш типові культурні/субкультурні явища.

Поряд із загальними темами, які з року в рік проходять через всі Таврійські тижні мистецтв (це, насамперед, тема скіфської культури), з 2015 року зародилася традиція щорічно вибирати символ року

Символом Zабалки-2015 був чайний кліпер, що нагадував херсонцям про давні вітрильні традиції краю, які знайшли відображення в творчості письменників, художників, музикантів.

Символом же Zабалки-2016 завдяки херсонським художникам-дизайнерам стала … парасолька. Одна з таврійських парасольок них буквально розлетілася по просторах інтернет безліччю перепостів через свою просто-таки кричущу незвичайність. Автобусна зупинка в Чорнобаївці, виконана у вигляді дизайнерського парасольки, настільки виділилася своїм європейським видом на тлі звичайних реальностей української провінції, що дійсно здається закинутій туди з нашого європейського майбутнього.

Може бути, цю чудову парасольку і справді закинув «вітер змін» з відомого фільму про няню, що полюбляла літати з парасолькою? У всякому разі, в це хотілося б вірити.

Родзинкою серед численних виставок фестивалю є виставка сьогоднішнього мистецтва INDENLADDER (CХОДИ НЕЗАЛЕЖНИХ) Там можна буде побачити, як саме перетнулися шляхи всесвітньо відомого теоретика сучасного мистецтва Марселя Дюшана і херсонського художника під псевдонімом Даніель Россіне. Інтригуюче? Ось вам підказка, вони цілком можуть зіткнутися з «оголеними», що бродять по сходах вгору-вниз. Адже, після Марселя Дюшана, з'явилися всі нові і нові репліки на цю тему. Багато з них вже на слуху, відомі, але ось контекст, в якому ви побачите їх на херсонській арт-акції буде, вже точно, несподіваним! Всі подробиці дізнаєтеся в омажному арт-проекті «Сходи Незалежних».

За традицією в день відкриття учасники фестивалю будуть знайомити зі своїми художніми техніками. Різноманітність майстер-класів зможе залучити від малого до великого - лозоплетіння, пісочна анімація, техніка Ебру, декупаж, вишивка і багато-багато іншого на більше ніж 10 майстер-класів.


0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: