Херсон °C

Про безпорадність децентралізації на Херсонщині розповідали голови ОТГ Скоцику

Новости » Общество
0

Про безпорадність децентралізації на Херсонщині розповідали голови ОТГ СкоцикуПід час зустрічі з лідером Аграрної партії Віталієм Скоциком, що перебував нещодавно з робочим візитом на Херсонщині, голова Хрестівської ОТГ Віктор Жлобинський розповів, що влада не виконує обіцяного перед громадою:

«Нам пообіцяли 10 мільйонів гривень на розвиток громади. Зараз невідомо, чи отримаємо хоча б чотири. Мали віддати 100% податку на прибуток, але вже передумали. Те ж саме із землею, якою мали розпоряджатися, але тепер не можемо»,- сказав Віктор Жлобинський.

При цьому голова ОТГ підкреслив, що коштів катастрофічно бракує, щоб виконувати надані повноваження.

«Наше об'єднання – це п’ять сіл. У нас усі школи і садочки поки працюють. Маємо створювати опорну школу в Хрестівці. Своїх коштів від податків на утримання школи і фапів вистачить до вересня. Зараз йдемо до підприємців, які працюють у нас, але зареєстровані у інших громадах, і просимо, щоб перейшли до нас, щоб було більше надходжень. Інакше не вижити»,- зазначив голова Хрестівської ОТГ.

Про безпорадність децентралізації на Херсонщині розповідали голови ОТГ Скоцику

 

Сам же Віталій Скоцик під час зустрічі з об’єднаною територіальною громадою зазначив наступне:

«Децентралізація витягла на поверхню паливну аферу. Громади почали ставити питання, де надходження від акцизу. Акциз швиденько забрали до центрального бюджету. Чому? Бо 70% пального в Україні — це контрабанда. А люди пальне купують із закладеним акцизом у ціну. Однак в бюджеті грошей від акцизу нема. Різниця осідає в кишенях корупціонерів. Саме за кошти від акцизу повинні ремонтуватися дороги. Тому у нас і немає доріг. Є лише напрямки. І без уряду ця афера була б неможлива»,- зазначив Віталій Скоцик.

Відсутність позитиву від децентралізації відзначає і голова Чаплинської ОТГ Євген Поляков.

«Я пропрацював 25 років керівником відділу освіти, зараз при об'єднанні, на жаль, не бачу ніякого позитиву. У відділі освіти об'єднали культуру, спорт, молодіжну політику. Все, що можна. Дошкільні заклади почали фінансувати гірше, ніж коли вони були в сільрадах. Коштів на укріплення матеріально-технічної бази немає. У школах предмети хімії, фізики, природи об’єднують в один. Але де взяти таких універсальних вчителів?»,- сказав Євген Поляков.

Не менше проблем і з медициною. В Чаплинці закривають лікарню, все переводять на Нову Каховку.

«Поки людина доїде туди по наших дорогах, вона двічі встигне померти», - каже Євген Поляков.

Лідера Аграрної партії України Віталія Скоцика під час перебування на Херсонщині супроводжував член центрального апарату Аграрної партії, координатор партійної роботи у Південних областях Борис Сіленков.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: